Carra: 10 saker du kanske inte visste

Bild till nyheten Carra: 10 saker du kanske inte visste
Den svenska supporterklubbens hyllningsvecka till Jamie Carragher fortsätter i dag. I denna artikel ska vi ta en närmare titt på tio saker du kanske inte visste om "Carradona".

1. I Liverpools ungdomslag bildade Carragher oftast anfallspar med Jamie Cassidy och de ansågs som de största löftena Liverpool hade på den tiden. Därefter flyttades han runt på flera olika positioner. Han var högerback en tid under Houllier för att sedan återgå till mittbackspositionen under Benitez.

2. Carragher beskriver Sven-Göran Eriksson som att vara mer en Playboy än en fotbollstränare.

3. Det ryktas att Jamie inte har någon navel. Kolla väldigt noga på denna bild så ser du att det kan stämma. Eller, vad tycker du?

4. Säsongen 2000-2001 gjorde scousern hela 58 matcher för Liverpool inom alla turneringar, vilket är flest matcher på en säsong för mittbacken. 636 matcher totalt i skrivande stund. Flest matcher mot Chelsea, 39 stycken.

5. Carragher har bara spelat för Liverpool under hela sin tid som professionell fotbollspelare. Dock som liten pojke representerade han även ett annat lag på Merseyside, nämligen blåklädda Everton.

6. Flertal supportrar till Manchester United och Everton sa tidigare att Carra alltid spelade i långärmat för att han hade en Everton tatuering på ärmen. Ryktena las snabbt på hyllan då han i samband med lanseringen av sin självbiografi 2008, även började spela i kortärmat.

7. Jamies pappa, Philly Carragher har under flera år varit avstängd från samtliga arenor i England efter att ha varit starkt berusad under en landskamp på Villa Park för några år sedan.

8. Flera spelare, bland annat Dirk Kuyt och Xabi Alonso, har sagt att Carragher är den spelare som klär sig fulast i laget.

9. Mittbacken går under smeknamnet Sharpy. Kenny Dalglish tilldelade honom det efter Everton-anfallaren Graeme Sharp. Varför? Carragher både höll & spelade för Everton när han var liten, lirade dessutom som anfallare och tränade i en EFC-tröja med Sharp på ryggen. Men James Lee Duncan Carragher är nu istället en stor Liverpudlian. Nummer 23 får ofta höra anknytningarna till lokalkonkurrenten.

10. En av Carras värsta mardrömsmotståndare är den före detta Arsenal-anfallaren Thierry Henry. Fransmannen lämnade England för fyra år sedan och Jamie har sagt i en intervju att han gärna slipper se Henry i ligan igen.

Carra Week fortsätter under morgondagen. Daniel Wiklund kommer presentera ett flertal hyllningar om "Mr.Liverpool", medan undertecknad senare under fredagen bjuder på en färsk införrapport till testimonial matchen på Anfield mot Everton.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer