Carra: King Kenny minns tillbaka

Bild till nyheten Carra: King Kenny minns tillbaka

Jamie Carragher




















På lördag är det dags för Jamie Carraghers testimonial match på Anfield. För motståndet står Everton, laget som han höll på som ung. På liverpoolfc.nu har vi valt att hylla vår vicekapten med en temavecka. Först ut är Kenny Dalglish, som minns tillbaka om den kaxige elvaårigen som stolt sprang omkring i sin blå tröja.


Jag var fortfarande i Liverpool när jag först såg Sharpy. Det var smeknamnet för elvaårigen Jamie Carragher, som tidigt demonstrerade sin Scouse fräckhet genom att bära en Everton tröja med sin barndomshjälte Graeme Sharp till femmanna vid Liverpool School of Excellence.

Carra spelade som anfallare på den tiden. Jag åkte till Vernon Sangster Leisure Centre, precis intill Anfield, och deltog i matcherna med min son Paul. Jag kunde inte undvika att lägga märke till den imponerande anfallaren i blått. Han såg till att jag alltid hamnade i motståndarlaget, så jag tvivlar på att han någonsin vann en match!

Det faktum att han skamlöst bar på sin Evertontröja sade mycket om karaktären hos den unge Carra. Han visade inga hämningar, oavsett omgivningen. Det är ett positivt attribut som han tagit med sin till sin vuxna karriär. Oavsett om han spelat femmanna vid elva års ålder eller på San Siro och Nou Camp i Champions League, så har han inte förändrats.

Jag älskar att se den hängivelsen, professionalismen och stoltheten i folket i Liverpool, vilket är anledningen till att det blev mitt hem efter jag flyttade från Skottland. Ingen visar de kvaliteterna tydligare än Carra.

Jag slår vad att medan Carra gjorde mål och låtsades att han firade framför Gladwys Street sektionen, så fanns det unga killar på Evertons träningsanläggning i Liverpooltröjor som låtsades vara Ian Rush.

Det var inte bara Carra´s provokativa val av tröja som gjorde att han utmärkte sig. Han var en notorisk målskytt i sin åldersgrupp och mina unga scouter berättade för mig att de hoppades att han skulle utvecklas genom våra åldersgrupper. Eftersom jag sett hans karriär utvecklas sedan dess, vinna många titlar på Anfield och slagit moderna rekord för antal matcher, har det gett mig en enorm stolthet att se att det arbete som jag själv och min personal på ungdomsnivå vid den tiden - Steve Heighway, Hugh McAuley och Frank Skelly - hjälpte till att få fram spelare av världsklass.

Jag sade alltid att om du inte kan spelare av toppklass i en stad så passionerad av fotbollen som Liverpool, så måste du göra någonting fel, och vi gjorde inte ett dåligt arbete under min tid med Carra, Steve McManaman och Robbie Fowler.

Vi insåg vikten av att få fram ungdomar som har ett nära band med folket som de spelar för. Du kan få det med spelare från andra områden också - jag hoppas att jag är bevis för det - men det är alltid extra speciellt för publiken på The Kop att se någon som de kan relatera till. Om jag ångrar något sedan jag lämnade Liverpool, så är chansen att träna Carra, Robbie och Stevie Mac en av dem. Varje manager i världen skulle ha älskat att ha sådana spelare i sitt lag.

Det är otroligt att någon som var en sådan Evertonian har kommit att representera allt som är positivt med Liverpool, men det är en heder till honom hur bra han hanterat den här övergången både på och utanför plan. Som lokal kille så är innebär det en egen press att spela för Liverpool eller Everton. På många sätt så är det mycket svårare. Det finns många distraherande saker att hantera när du växer upp inför allmänheten på Merseyside och där finns ett ansvar inte bara att representera folket på planen, utan att uppföra dig på rätt sätt utanför den. Mycket mer förväntas av dig, men Carra har hantera det beundransvärt.

Liverpool har en lång lista med legendariska försvarare, men Carra´s namn kommer att sitta bekvämt tillsammans med spelare som Ron Yeats, Tommy Smith, Emlyn Hughes, Phil Thompson, Alan Hansen och Mark Lawrenson. Skillnaden är, efter tio år av förnäm service i så många olika positioner så håller han fortfarande hög klass och har mycket kvar att uppnå inom fotbollen.

Vi pratar inte om en spelare som tillhör det förflutna här, men någon som har många fler kapitel kvar att lägga till i sitt fotbollsliv. Han är en heder för sig själv, sin klubb, sin stad och sin familj, med en tävlingsinriktning som jag verkligen kan gå i god för.

Inga dåliga ord från legendariske King Kenny. I nästa avsnitt av vår temavecka om Carra kan du läsa om Bootle Boy, dvs Carragher som ung och vägen upp mot Liverpools förstalag.

Källa: Carra My Autobiography

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer