Queiroz: En utmärkt värvning!

Bild till nyheten Queiroz: En utmärkt värvning!
Portugals förbundskapten hyllar Liverpools värvning av Raul Meireles från Porto, och förklarar att spelaren kommer att bli ett utmärkt tillskott på Anfield.

Liverpool slängde upp €14m för den portugisiske landslags mittfältaren i söndags och han förväntas fylla hålet Mascherano lämnade efter sig.

Meireles spelade för Queiroz landslag i sommarens VM, och den före detta Manchester United ledaren och Real Madrid coachen sa till Goal.com att Liverpoolsupportrar har mycket att se fram emot.

”Jag tycker att Raul Meireles är en fantastisk spelare i landslaget,” sa Queiroz.

”Han är en av stöttepelarna i Portugals landslag. Han är bra fotbollsspelare och väldigt professionell.

”Han har de rätta förutsättningarna att lyckas i England för Liverpool. De har just värvat en spelare som kommer att sticka ut med sina insatser, sin professionella inställning, sin teknik och bollkontroll, han kommer att bli väldigt framgångsrik för Liverpool.”

Meireles, 27, har haft sex framgångsrika år i Porto, där han vann fyra ligatitlar, tre cuptitlar, och tre supercuptitlar. Han spelade 153 matcher och gjorde 15 mål, han har spelat 38 matcher för landslaget och gjort sex mål.

”Han är en box-to-box mittfältare, han jobbar hårt, är kreativ, en bra avslutare, konsekvent, väldigt rejäl och en underbar lagspelare,” sa Queiroz.

Meireles kvalitéer sträcker sig även utanför planen, enligt den 57 åriga förbundskaptenen som säger; ”Han är en bra person som är väldigt seriös, en spelare som har väldigt lätt för att kommunicera. Han är en utmärkt förstärkning för Liverpool laget.”

Men Queiroz varnar för förhoppningar om att Meireles skulle vara samma spelare som den hårt tacklande Mascherano var under sin tid i Liverpool.

Och säger; ”Alla spelare behöver utrymme och tid. Han är Raul Meireles och inte Javier Mascherano.

”Han är en spelare som är väldigt bra på båda sidor av planen, bra i försvarsspelet, men även en attackerande spelare med bra känsla för målet. Han spelare väldigt bra i defensiven och i anfallen. Han är en komplett spelare.”

Meireles förväntas skapa en bra förståelse med Liverpools lagkapten och mittfältsmotor Steven Gerrard, och Queiroz insisterar på att detta inte kommer att bli några problem.

”Alla stora spelare kan spela tillsammans med stora spelare.” sa Queiroz. ”Steven Gerrard är en stor spelare, och Raul Meireles är även han en stor spelare.”

Queiroz ligger för tillfället i en dispyt med det Portugisiska fotbollsförbundet, gällande att han ska ha förolämpat en anti-dopings agent under VM i Sydafrika, vilket han starkt förnekar.

Källa: Goal.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer