Vilka är FC Utrecht?

Bild till nyheten Vilka är  FC Utrecht?
Europa Leagues gruppspel lottades inte för så länge sedan. Det blir återkomst för Andrea Dossena på Anfield, och Dirk Kuyt möter en av sina tidigare klubbar. Napoli från Italien, Steaua Bukarest från Rumänien och Utrecht från Holland står för motståndet. Men vad är det egentligen för klubbar? Det ska vi ta reda på nu. Sist ut: FC Utrecht

Joackim Lundberg ger er läsare en presentation av varje lag i gruppspelet i Europa League. Datum & tid samt övriga detaljer till varje match kommer när det är tillgängligt.

FC Utrecht
Football Club Utrecht grundades den 1:e juli 1970 och spelar sina hemmamatcher på Stadion Galgenwaard som har en kapacitet för 24,426 åskådare. Den förra säsongen fick man nöja sig med en sjundeplats i Eredivisie, samma placering som Liverpool i PL, vilket efter kval innebar Europa League gruppspel. Det finns inte lika mycket att skriva om Utrecht som tidigare klubbar.

Klubbens hemmatröja är röd/vit, samt bortatröjan svart/mörkblå med en touch av ljusblå på ena ärmen. DOS, Elinkwijk & Velox var tidigare klubbar från Utrecht innan FCU grundades. Man kvalificerade sig många gånger till UEFA Cupen under 80-talet. Det tog dock slut senare och man fick vänta tio år på spel i Europa igen.

Johan Cruijff har tidigare representerat Utrecht. Nuvarande Liverpool-spelaren Dirk Kuyt har även spelat för klubben. 1998-2003, 160 matcher och 51 mål lyckades han åstadkomma med.

Truppen består som givet av många holländare, det finns dock många andra nationaliteter dessutom. En rumän, två ghananer, en fransman, en dansk, tre australiensare, två belgare, en marockan, samt en från Zambia.

Utrecht ska inte på något sätt underskattas. I play-off matchen stod självaste Celtic för motståndet. Förlust på Celtic Park med 2-0 och det såg tungt ut. Man är väldigt starka på Stadion Galgenwaard vilket dem visade när de totalt krossade skottarna igår och vann med 4-0. 21-åriga Rick van Wolfswinkel gjorde tre av målen (två på straff).

Titlar
Eredivisie (1): 1958 (som DOS).
KNVB Cup (3): 1985, 2003, 2004.
Johan Cruijff-schaal (1): 2004.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer