Liverpool vidare i Europa League

Bild till nyheten Liverpool vidare i Europa League
Liverpool gick precis vidare till gruppspelet mot turkiska Trabzonspor efter vinst med 2-1 på Hüseyin Avni Aker.

Det började inte bra för Liverpool. Redan efter tre minuter tog Trabzonspor ledningen genom Teófilo Gutiérrez, colombianska anfallaren som vi tidigare varnade för. En fin passning från Gustavo Colman öppnade upp ett smått sovande försvar i Liverpool.

Matchen var väldigt jämn därefter och det mesta av spelet var på mittfältet. Liverpool jobbade sig dock mer och mer in i matchen under den andra perioden. David N´Gog kom igång bättre och i den 82:e minuten gör man 1-1. Glen Johnson springer på högerkanten, fintar bort en Trabzonspor-spelare och slår in bollen. En motståndare ska försöka rensa undan och bollen går in i mål.

Liverpool gör 2-1 genom Dirk Kuyt med tre minuter kvar. Dani Pacheco skjuter rakt på målvakten som tvingas lämna retur, där finns Kuyt som så alltid och hugger.

Roy Hodgson blev historisk ikväll då han tangerade Bill Shanklys rekord om att vinna de fyra första matcherna ute i Europa som tränare för Liverpool.