EL-kollen: Trabzonspor vann mot Fenerbahce

Bild till nyheten EL-kollen: Trabzonspor vann mot Fenerbahce
Liverpool spelade i torsdags det första mötet av play-off till Europa League mot turkiska Trabzonspor. LFC vann med 1-0 efter mål av Ryan Babel - returen kommer bli svårare än många tror.

Många underskattar Trabzonspor och tror att Liverpool kör över dem med ett reservbetonat lag. Så är det inte. Trabzon hör utan tvekan nu för tiden till klassen för lag som Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce.

Trabzonspor mötte i går det sistnämnda laget på Hüseyin Avni Aker och vann med 3-2. Förra säsongens cupmästare vann för närmare två veckor sedan den turkiska Supercupen mot 2009/10s ligavinnare Bursaspor med hela 3-0.

I gårdagens ligamatch mot Fenerbahce vann man som tidigare nämnt med 3-2. Trabzon hade en ledning med 2-0 redan drygt 20 minuter in i matchen, när domaren blåste av för pausvilan skrevs resultatet till 3-2 - vilket matchen även slutade.

’’Büyük Haya’’ kunde ha utökat ledningen till 4-2 på straff i den 70:e minuten, men argentinaren Gustavo Colman missade. Detta är bara några av resultaten som gör en rädd inför returen på ett kokande stadion i Turkiet på torsdag.

Trabzonspor A.Ş är en klubb som spelar i den turkiska högsta ligan. Klubben kommer från Trabzon och grundades den 2:e augusti 1967. Klubbens arena heter Hüseyin Avni Aker och har en kapacitet för 19,649 åskådare. Klicka här för att läsa mer om klubben.