Jones: Jag fick gåshud på Anfield

Bild till nyheten Jones: Jag fick gåshud på Anfield
Brad Jones berättar idag om minnena från tidigare spel på Anfield, om familjen som är 50 procent röd och 50 procent blå och hans förhoppningar om tiden i Liverpool.

Den australienske målvakten Brad Jones kunde idag genomföra sin övergång till Liverpool efter att alla formaliteter klarats av. Liverpool betalar hans gamla klubb Middlesbrough £2.3M.

Han minns när han blev överlistad av Stevie G när Middlesbrough besökte Anfield i april 2005.

"Det var briljant ända fram tills Stevie G drog till med ett kanonskott. Han gjorde vad han gör bäst och det var en stänkare.

"Det minnet jag har är när Stevie gjorde målet. Innan jag ens föll i gräset från att ha kastat mig så kunde jag inte höra något. Ljudnivån var otrolig.

"Jag fick också applåder från The Kop och det var inget jag förväntade mig. Det var en överraskning, men det var trevligt.

"Innan matchen hade jag gåshud när jag lyssnade till You´ll Never Walk Alone. Jag vågar säga att det kommer att bli ännu bättre när jag gör det som Liverpoolspelare.

"Jag klev ut som motståndare och att kliva ut som Liverpoolspelare vore ett mål som att pricka av från min lista. När det händer så är det en dröm som går i uppfyllelse."

Övergången till Liverpool är även ett stolt ögonblick för hans mamma som är Scouse och för vissa andra i släkten, men inte alla.

"Min mamma och morfar är överlyckliga. Det är trevligt. Jag har familj här och det är trevligt att vara i ett bekant område.

"Familjen är uppdelad 50/50 mellan Liverpool och Everton, men jag håller mig till den röda sidan.

"Naturligtvis ryktas det, men jag hörde talas om intresse för ett par veckor sedan. Att växa upp med en mamma som är Scouser, så var det mycket Liverpool och det är mitt lag.

"Det tog inte lång tid att fundera på att komma hit!"

Brad fanns på Anfield i söndagens 1-1 match mot Arsenal och det gjorde honom ännu mer beslutsam om att få bära Liverpooltröjan för första gången.

Han medger dock att han inte fått några löften om förstalagsfotboll från Roy Hodgson.

"Atmosfären var otrolig i matchen häromdagen. Jag ser bara fram emot att få vara del av det.

"Det måste hjälpa dig med en sådan atmosfär, sådana supportrar.

"De har sagt till mig att de önskar att jag ska göra det jag gör och sätta press på Pepe Reina och Diego Cavalieri. Det är bra. Jag är nöjd med det. Jag måste ge det ett försök.

"Roy Hodgson har inte lovat mig något och det skulle jag aldrig förvänta mig från en manager. Det upp till mig att arbeta hårt och låta honom sköta besluten."

Idag på morgonen genomförde han sitt första träningspass på Melwood med sina nya lagkamrater och nu väntar den tuffa utmaningen att försöka peta en av världens bästa målvakter.

"Det kommer inte att bli enkelt att ta sig förbi Pepe. Han har visat de senaste åren hur bra han är. Du spelar inte för de klubbar som han spelat för och de turnering som han spelat i om du inte är världsklass.

"Naturligtvis kommer den biten att bli tuff, men jag kommer att göra vad jag kan och försöka sätta lite press på honom.

"Åldermässigt är vi ungefär lika, men inte erfarenhetsmässigt. Han började som väldigt tidigt i Barcelona och har spelat för några stora klubbar. Det kommer att finnas områden där jag kommer lära mig av honom och jag ser fram emot att arbeta med honom."

Landsmännen Craig Johnson och Harry Kewell har tidigare spelat i klubben och sedan i sommar har klubben även en Australien lett läkarteam, som Brad redan känner till från landslaget.

"Naturligtvis känner jag dem väldigt väl och jag har spenderat en hel del tid med dem under de senaste åren. Jag var hos dem strax innan VM. Det är bra att ha bekant ansikten och folk som jag kan fråga om vägen!"

Trots att han spelar för Australien så räknas Brad i England som "homegrown", eftersom hans mamma är engelska och hans pappa har brittiskt pass.

"Det underlättade naturligtvis från början av min mamma var engelska och min pappa hade brittiskt pass och nu hjälper det mig med de nya reglerna."

Källa: Liverpoolfc.tv


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer