Hodgson efter matchen

Bild till nyheten Hodgson efter matchen
Roy Hodgson tog över som tränare för Liverpool i början av sommaren, och idag fick engelsmannen göra sin ligadebut.

Hodgson och Liverpool tog emot ett Arsenal som den förra säsongen slutade på en tredjeplats i Premier League. Arsenal började matchen bäst, men i slutet av den första halvleken kom Liverpool in mer och mer - sakta men säkert.

Joe Cole var den som kom igång mest, vilket resulterade i ett rött kort i sin ligadebut.

Det var ett helt nytt Liverpool som kom ut på planen under omgång nummer två. Publiken hade knappt hunnit sätta sig ner innan David N´Gog får en fin träff och skjuter 1-0 till Pool.

Sett till spelet och målchanserna var Reds det absolut bästa laget under halvlek två. De flesta trodde att man skulle ta med sig tre poäng i bagaget inför nästa match mot Manchester City, dock gick det inte som planerat.

En minut från stopptid kvitterade Arsenal genom ett fint inlägg från Thomas Rosicky mot en Pepe Reina som hade solen i ögonen. Nyförvärvet Maourne Chamakh skjöt bollen i stolpen, som sedan studsade tillbaka på Reina som tappade in bollen. Kvitteringen var ett faktum, och Liverpool fick en poäng i premiären.

Roy Hodgson sa efter matchen att han var nöjd med vad Liverpool visade upp med bara tio spelare mot Arsenals elva. Hodgson var inte lika nöjd med att man tappade poäng i slutet.

"Det var en fantastisk insats men poäng är svåra att ta i Premier League, och när du kommer så nära som vi gjorde idag, känns det helt klart som en besvikelse i slutet."

"Kanske hade vi förtjänat samtliga tre poäng i den andra halvleken och inte bara en, om någon hade sagt att vi skulle få 0-0 eller 1-1 i halvtid så hade jag troligtvis accepterat det.

"Men när vi var så nära slutet, var det tufft eftersom de får ett turligt mål. Pojkarna gjorde allt de kunde göra och spelade en utmärkt fotboll. Jag hoppa supportrarna njöt. "

"Det var ett underbart mål (av N’Gog). Det var några fina påtryckningar mellan Glen Johnson och Dirk Kuyt att ge honom möjligheten, och David tog den. Vi hade ett bar andra chanser också. Båda målvakterna fick saker att göra och det var farligheter på båda målen."

"Vi spelade med nio man för en kort tid mot slutet efter att Danny (Agger) var tvungen att gå ut efter att ha fått bollen hårt mot huvudet, och tyvärr blev matchen då fyra-fem minuter längre för oss."

"Jag lär mig om laget hela tiden och jag ser spelare som spelar på allvar för första gången."

"Det kommer att bli en lärande process för mig, men en sak jag lärt mig i dag är att vi har en bra laganda och att fansen kan förvänta sig att spelarna jagar och fightas, och om vi kan lägga lite taktisk organisation och dämpa det till lite mer skicklighet i laget, så kanske vi kan ha en lyckad säsong. "

Reina blen syndabock efter att Arsenal bara en minut från stopptid på ett fint inlägg från Thomas Rosicky mot en Pepe Reina som hade solen i ögonen. Nyförvärvet Maourne Chamakh skjöt bollen i stolpen, som sedan studsade tillbaka på Reina som tappade in bollen. Hodgson sa följande om Reina, som spelade bra efter utvisningen på Joe Cole.

"Han tog det hårt eftersom han är en mycket professionell spelare som verkligen tror på sig själv och laget. Han kommer att vara den första som inte ska försöka fördela skuld till andra människor, så naturligtvis har han tagit det hårt."

"Men jag tyckte att han spelade bra i dag med tanke på att han inte hade jättemycket att göra. Hans koncentration var bra, hans utsparkar var utmärkta."

"Han har haft en axelskada och kom tillbaka snabbare än vi trodde han skulle göra, så det finns ett enormt antal positiva saker. Det enda negativa, var tyvärr att han släppte in ett mål som han vanligtvis klarar utan några minsta problem."

Hodgson medgav att han var osäker på om Liverpool kommer att överklaga Coles röda kort vilket innebär att han missar de tre kommande matcherna: Manchester City, West Bromwich och Birminham.

"Han är förkrossad. Det var hans debut i Liverpool och med en fantastisk atmosfär. Han var desperat för att göra bra ifrån sig, spelade inte så bra som han kan, men försökte jobba sig upp till den nivån, sedan fick han plötsligt ett rött kort."

"Han var helt förkrossad och bedrövad över det, inte minst för att han satte oss i en svår situation. 0-0 med 10 män ger fördel för motståndarna. Jag har sett den på video. Under den tiden, från positionen vid bänken, tror jag inte att varken jag eller Arsene (Wenger) hade en stark åsikt om händelsen."

"Vi har nu till förmån för TV repriser, och de repriser stämmer inte riktigt på grund av att han egentligen inte gick in för att skada honom.

"Han dök faktiskt framför bollen för att försöka stoppa att den inte skulle spelas längre fram på planen, men kom lite fel in i situationen. Men jag var glad när spelaren kom ut igen till den andra halvleken och inte blev skadad i händelsen."

"Joe Cole har fått ett opåverkat rekord - han hade tidigare aldrig blivit utvisad och hade mycket få gula kor i sitt register. 

"Alla som har sett honom kan hålla med om att han inte är den typen som går in för ’blodiga tacklingar’. Det faktum är att spelaren inte blev allvarligt skadad vilket innebär att vi kan lyckas med ett överklagande till vår fördel. "

"Det blir en stor förlust om han blir avstängd. Vi kommer titta på videon igen och se vad vi kan göra, vad domarna och experterna har att säga om huruvida pass stor chans vi har att överklaga. Det är lite för tidigt för att säga att vi kommer överklaga, men vi får se."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer