Wenger inför matchen

Bild till nyheten Wenger inför matchen
Hodgson mot Wenger - Liverpool mot Arsenal. Ligapremiär på Anfield och Arsenals manager Arsene Wenger hoppas hans mannar kan visa att de är ett lag att räkna in i striden om att ta hem Premier League denna säsong.

Gunners gick bra i titelracet förra säsongen, man var inte långt ifrån att gå upp i ledning av PL under den andra halvan, men slutade tillslut på en tredjeplats efter att ha tappat för mycket poäng de sista omgångarna till skillnad från Manchester United och ligavinnaren Chelsea.

Arsenal lyckades dock vinna både borta och hemma mot Liverpool den gångna säsongen. Fransmannen Wenger tror att hans nuvarande lag är bättre än på flera år och att de har chans att ta hem årets trofé vid en bra start idag mot Liverpool på Anfield.

"Jag har tro på att vi kan fortsätta göra framsteg, vår lagkapten (Fabregas) stannar och överlag är vår trupp bättre än de tidigare två åren. Liverpool är ett perfekt motstånd till att visa att vi är redo för Premier League. Du vet att du kommer gå in till en match där högsta koncentration krävs."

"Vi måste koncentrera oss på vårt egna spel, vilket är i våra egna händer. Vi är uppmuntrade efter att ha haft en bra försäsong så det är viktigt att vi spelar med tro och går in med allt på alla cylindrar."

Wenger fick även frågan om vad han förväntar sig av AFC´s mardrömsmotståndare för oss Liverpool-supportrar, Andrey Arshavin. Den ryska playmakern gjorde i matchen på Anfield i april 2009 samtliga fyra mål i matchen som slutade 4-4.

29-åringen gjorde även ett av målen när Arsenal besegrade Pool på Anfield med 2-1 förra säsongen. Fem mål under de två senaste matcher på dagens arena - försvaret bör hålla ett extra öga på Andrey.

"Vad jag förväntar mig av honom är att han fortfarande är helt redo för spel, ger allt för laget, med sin kreativa sida, han kan vara avgörande för oss, skapa målchanser och göra mål - det är vad du vill ha från Arshavin."

Källa: Sky Sports

Håll utkik på LFC.nu under dagen för laguppställningar, matchinfo och mycket mer - allt du behöver! Klicka här för att läsa införrapport.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer