Inför 10-11: Peter A Linhem

Bild till nyheten Inför 10-11: Peter A Linhem

Det är idag fyra dagar kvar tills ligapremiären mot Arsenal på Anfield. Idag är det matchrapportsskribenten Peter A Linhems tur att dela med sig av sina tankar och förhoppningar om säsongen som kommer.



Hej Peter! Nu är det snart äntligen dags för en ny spännande säsong. Vad förväntar du dig av den här säsongen?


Hej, Jocke!

Jag har väl inte de högsta förväntningarna med tanke på fjolårets debacle och den ständigt frustrerande ägarsituationen men hoppas ju självklart att vi ska få en bra säsong med våra nyckelspelare på planen istället för i sjukstugan.

Förra sommarens värvningar, Glen Johnson, Alberto Aquilani & Sotirios Kyrgiakos samt Maxi Rodriguez som kom till klubben i januari, har nu varit ett tag på Merseyside, vad tror du om dem denna säsong? Kan Aquilani visa sig vara en perfekt ersättare till Alonso trots allt?


Glen visade ju redan från början att han offensivt är bland de bättre i världen men han var nästan lite nonchalant bakåt och förhoppningsvis kommer de förbättras nu med den taktiskt-pedante Roy.

Aquilani har ju definitivt talang, fin spelförståelse och en härlig högerfot, förhoppningsvis kan han hålla sig borta från skador, klarar han det, då kan han bli en tillgång för laget.

Soto har ju varit bättre än man trodde även fast han i början verkade vara marginellt smidigare än ett kylskåp så har han verkligen gjort ett bra jobb, tror dock han kommer bli överflödig nu när Skrtel är tillbaka, Wilson har värvats och lovande ynglingar i Kelly & Ayala.

Maxi är en bra värvning, en smart spelare som löper mycket och jämfört med Kuyt mer villig att utmana sin spelare.

Vad anser du om sommarens aktiviteter på transfermarknaden?

Joe Cole är en stor värvning, en kvalitets spelare som dock likt våra andra stora spelare är skadebenägen och att samarbetet Gerrard-Cole-Torres funkar kommer vara enormt viktigt för våran offensiv.

Jova är en spelare vi har saknat, en snabb vänsterytter med ett bra skott som även kan spela anfallare. Som vår enda naturliga vänsterytter och kontringsspelare kommer han nog bli viktig.

Wilson övertygade väldigt mycket i den förvisso ojämna skotska ligan och verkar mer stabil än Agger även fast han troligen inte är lika bra med fötterna så är han ett större hot i luften.

Shelvey gillar jag, kanske just nu bara för att han är sådär sympatiskt ful a la Beardsley men så är de en stor talang också och ser honom som arvtagaren till Gerrard.

Javier Mascheranos vara eller icke vara i Liverpool har varit en het potatis under sommarens Silly Season. För tillfället är han kvar i klubben, men sägs vara nära en flytt till Barcelona eller Inter. Hur pass stor förlust hade Masch varit? Vem vill du se som ersättare till argentinaren?


Har ju levt med tanken att Masch ska lämna sedan förra sommaren då Rafa jagade bort möjliga köpare med en £50 mille prislapp och han är nog den viktigaste spelare vi har som vi kan klara oss utan.

Han är ju en av världens bästa på att agera städgumma, när han hade Alonso bredvid sig som skötte uppspelen var han fantastisk men jag tror helt enkelt att den rollen blir lika avgörande med Roy och att vi kan hitta en relativt billig ersättare till Masch, dessutom är Lucas ett bra alternativ där.

Det verkar ju bli Poulsen nu vilket inte är min favorit direkt och tvivlar på honom men jag antar att Roy tror han tillsammans med Lucas klarar att fylla den luckan.

Jag hade gärna ersatt Masch med – utan att vara helt omöjligt – Mathieu Flamini? Har liknande spelstil som Masch men tjötar inte på domaren likt mycket och nu när de gått dåligt i Italien skulle han nog gärna vända tillbaka till England för att bevisa hur bra han egentligen är.
Annars är ju alltid Essien en drömmen som förblir en dröm.

Det är ingen nyhet att Liverpool är till salu och letar efter nya ägare. Kinesen Kenny Huang och syriern Yayha Kirdi är de två affärsmän det ryktas stå mellan. Rhone Group har bland annat också tidigare visat intresse. Skulle du vilja se Kirdi eller Huang som ägare för Liverpool? Varför just han? Finns det någon annan du vill se som ägare för LFC?


Vadå vad är de för fel på de nuvarande ägarna?

Skämt åsido... Det är ju trots allt så att alla utom Humle & Dumle känns som en förbättring men jag är av naturen skeptisk till alla ägare tack vare Abramovich och Citys-ägare.

Kirdi verkar ju vara en skum typ - ser ut som om han är tagen direkt ur ”Sopranos” - och att han dessutom verkar vara vän med Gillett stödjer ju de att han bara är med för att trissa upp priset.

Så skulle helst ta han Kines-Kenny/Kejsar-Kenny? – då han verkar seriös och förhoppningsvis så har han pengar + plan som inte går ut på att sälja med vinst.

Om du fått välja ytterligare en värvning i sommar, vem skulle det bli och varför?

Maynor Figueroa, då Insua fortfarande verkar vara på väg bort behöver vi verkligen en vänsterback och Figueroa är det bästa alternativet. Spelar redan i PL så han kan spelet och den är en av de bästa vänsterbackarna i England som vi har möjlighet att värva.

Skulle även vilja ha en ny nack-up till Torres men saknar konkreta alternativ, en spelare likt Bobby Zamora ungefär. Lång utan att vara Crouchy, målfarlig, bra skott, hyfsat snabb och passar bra som ensam spets.

Det blev i början av juni klart att Rafael Benitez lämnar klubben, engelsmannen Roy Hodgson fick jobbet och håller nu för fullt på att förberedda laget inför kommande säsong. Hur tror du det går för Hodgson, och varför kommer det gå så?

Jag tror de kommer gå ganska bra, inte vinna-ligan-Roy-är-gud bra men att vi slår oss in i topp 4 igen.

Roy är en bra manager, lite likt Sir Alex så komplicerar han inte saker för mycket utan brukar utgå från något enkelt och sedan ge spelarna friheter utan att de helt faller ur ramen.

Då har det blivit dags att ta ut din startelva. Välj formation och spelare utifrån den befintliga spelartruppen. Motivera gärna dina val.

             Reina

Glen-Carra-Agger-Aurelio

      Lucas-Gerrard

     Kuyt-Cole-Jova
           Torres

Reina behöver inte ens kommenteras. Carra ser jag fortfarande ingen som petar och Agger är en väldigt bra spelande back med en fantastisk vänsterslägga. Aurelio när han är frisk är en bra vänsterback, men han är ju sällan frisk. Glen är bättre än Kelly helt enkelt, tänk om han kunde ordna till sitt positions spel också.

Masch är ju förstås bästa alternativet men tror inte han stannar så därför får jag sätta allas favorit Lucas där i stället då han är en tillräckligt spelare när han har en offensiv spelare bredvid sig. Gerrard är underbar när han får komma från långt bak i planen.

Kuyt är Kuyt, troligen född med tre lungor och även fast han ibland är oerhört frustrerande så är han väldigt viktig. Jag tror att Roy med Kuyt på ena bänken gärna vill ha speed och en vänsterfot på vänsterkanten.

Cole fick nr 10 och blev lovad att oftast få spela i mitten. Behöver jag kommentera Torres? En av världens bästa när han inte är skadad. (Skadad = dagens ord?)

Har du någon/några favoritspelare i dagens trupp?

Carra, Stevie, Pepe:

Carra är ju en självklar favorit för mig, ständigt kritiserad men leverar ju och en stor ledare. Stevie har ju vart våran bästa spelare ett längre tag och det räcker att se på de två målen han gjorde precis för England så förstår man varför.

Pepe är ju festens mittpunkt för Spanien när de vinner mästerskap, ledaregenskaper och gör många otroliga räddningar.

Har du några planer på att besöka Liverpool den här säsongen?

Jag har ännu inte bestämt något men förhoppningsvis så kommer jag göra det.

Avslutningsvis, hur tror du det går för Liverpool i ligan? Placering? Tar vi hem någon titel överhuvudtaget?


4:a i ligan och skulle varit kul och om vi kunde vunnit FA-cupen?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer