Kirdi tänker inte betala överpris

Bild till nyheten Kirdi tänker inte betala överpris
Kirdi säger att han inte tänker betala mer än marknadspris för Liverpool och att ryktena om £600 Miljoners bud är falska.

Yahya Kirdi

Den syrianska affärsmannen hoppas slutföra övertagandet innan Söndagens match mot Arsenal, en match han personligen tänkt besöka.

Den Kanada-baserade affärsmannen hävdar att han i april kom överens med George Gillett om en summa på £450 miljoner men att förhandlingarna avbröts precis före han och Hicks skulle offentligöra avtalet enligt Barclays som är involverade i säljningsprocessen.

De har spekulerats om att Kirdi är villig att betala £600 miljoner men i ett samtal med Bloomberg nekar han till det.

"Jag tänker inte betala ett pund mer än vad Liverpool är värt, jag är inte galen", säger Kirdi.

Enligt Kirdi är han uppbackad av investerare från mellanöstern och Kanada. Han är osäker på varför hans bud inte har blivit accepterat, men tror att han och Broughton kan komma överens även fast de mesta förhandlandet har vart tillsammans med Gillett. 

"Jag litar på Broughton, de är han som bestämmer vad som är bäst för Liverpool.", säger Kirdi och tillägger att han mötte Broughton tillsammans med Gillett i London för tre månader sedan.

Kirdi beskriver Gillett som sin vän och att de har kontakt med varandra varje dag,
Jonathon Brill - ägarnas talesman - har nekat till att uttala sig om uttalandet.

Kirdi avslöjar att avtalet snart kan vara i hamn men att de tar ännu längre tid att genomföra övertagandet.

"Jag vill ha minst två månader på mig för att se att allt är okej och är det de har vi en "done deal" men inte så är de tack och hej."

Kirdi tänker inte ta pengar från klubben.
"Jag har gillat Liverpool sedan jag var ung, de är inte viktigt för mig att jag är Liverpools ägare, men oavsett vem de blir är de viktigt att denne är bra för Liverpool."

Flera supportrar är skeptiska till att han och hans "investerare" har tillräckligt med pengar för att köpa och driva klubben.

"Jag är väldigt seriös, jag har stora namn som backar upp mig och när avtalet är klart kommer ni få veta och ni känner igen dem, men just nu vill de förbli anonyma."

Kirdi passar även på att ge sitt stöd till Roy Hodgson men är mycket negativ till den förre managern Rafael Benitez.

"Rafael gjorde ingenting bra för Liverpool men Hodgson är väldigt bra för Liverpool då han inte försöker vara en diktator."

Källa: Bloomberg.com & Liverpool.no

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer