Ablett drabbad av blodcancer

Bild till nyheten Ablett drabbad av blodcancer

Tidigare både Liverpool och Everton-försvararen Gary Ablett har drabbats av blodcancer. Bara ett år efter att ha lämnat sitt jobb som reservslagstränare för Liverpool, fick Gary, 44 reda på att han fått "non-Hodgkin´s lymphoma" efter att ha insjuknat den förra veckan.

Gary är för tillfället tränare för Ipswich Town tillsammans med den före detta Manchester United-spelaren Roy Keane. Ablett fördes till sjukhus i Suffolk där han just nu behandlas. Ablett saknades under Ipswich´s träningsmatcher mot Bury förra veckan och mot West Ham i helgen. Engelsmannen ska enligt rapporter vara på Merseyside för intensiv behandling.

Roy Keane sa följande om sjukdomen:
"Gary blev sjuk på träningsanläggningen och fördes till sjukhus. Han får den bästa behandlingen."

Ablett vann två ligatitlar och en FA Cup-titel med Liverpool före han flyttade till andra sidan av Merseyside och vann FA Cupen med Everton. Senare i karriären blev han ungdomstränare för Everton, och sedan flyttade han tillbaka till den röda delen och tog över som reservlagstränare i LFC.

Gary lyckades ta reservlaget till en andra plats i ligan 2008. G.Ablett fick lämna klubben förra sommaren när Rafael Benitez gjorde om i ledarstaben.

Den förra säsongen hjälpte Gary till att träna Stockport County, men lämnade klubben i Juni för att sedan gå till Ipswich. Ablett spelade nio år i Liverpool, 1983-1992.

LiverpoolFC.nu hoppas att Gary kommer på bättringsvägen och att allt går bra.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer