Förlust mot Borussia Mönchengladbach

Bild till nyheten Förlust mot Borussia Mönchengladbach

Liverpool förlorade idag sin tredje och sista träningsmatch för säsongen mot Borussia Mönchengladbach. Tyskarna tog ledningen redan efter sex minuter och Liverpool fick sedan svårt att få in ett kvitteringsmål.

Daniel Ayala gjorde ett stort misstag på ledningsmålet, men vi ska egentligen inte ge spanjoren all kritik. Den stora frågan är varför Diego Cavalieri ska passa bollen till en nervös Ayala, som har en motståndare i ryggen, att brasilianaren inte skjuter ut bollen är en stor fråga. Karim Matmour kunde i alla fall göra 1-0 för Borussia, vilket matchen även slutade.

Matchen var jämn stundtals efter målet, men Borussia var det bästa laget. Liverpool fick svårt att få fram en kvittering. Reds hade inte många målchanser att notera om.

Samtliga nyförvärv från sommarens Silly Season fick spela idag. 15-åriga Raheem Sterling gjorde sin debut för Liverpool när han ersatte Jonjo Shelvey med drygt 10 minuter kvar. Suso kom in istället för Jovanovic i slutet av matchen. Både Suso och Sterling på planen i slutet innebar en 16-åring respektive 15-åring i laget.

FK Rabotnicki gästar Anfield och Liverpool i nästa match för returen av Europa League-kvalet. Liverpool vann matchen borta med 2-0. Du följer allt om senaste och kommande matcher på LFC.nu.