Mavinga vann u-19 EM

Bild till nyheten Mavinga vann u-19 EM

Det var glädje för Chris Mavinga och hans Frankrike ikväll efter att laget lyckats ta hem u-19 EM. Spanien ledde matchen fram till i början av den andra halvleken då fransmännen kvitterade. Med åtta minuter från fulltid gjorde de 2-1 och tog hem turneringen.

Den före detta Paris St Germain-spelaren gjorde en enastående match och följer nu Fernando Torres (2002) och Alberto Aquilani (2003) i samma fotspår att som nuvarande Liverpool-spelare ha vunnit turneringen.

Pacheco och hans Spanien var det bästa laget i den första halvleken och Liverpools nummer 47 låg bakom ledningsmålet efter en fantastisk passning fram till Rodrigo.

Spanien hade sedan flera chanser att kunna ha utökat sin ledning och borde gjort 2-0 med tre minuter in i den andra halvleken, men sekunder senare gjorde istället Frankrike kvitteringsmålet.

Arsenal-anfallaren Gilles Sunu hittade nätet med en fin avslutning efter en passning som öppnade upp spanjorernas försvar och Sunu blev ensam med målvakten.

Frankrike började sedan jobba sig in mer och mer i matchen och med åtta minuter kvar gjorde de 2-1 genom Alexandre Lacazette.

Pacheco avslutar turneringen med fyra gjorda mål, precis som Torres under 2002. Han kan trösta sig med att ha blivit Goal.com´s World Player of the Week och att ha vunnit Golden Boot efter sina mål som gjorde honom till skyttekung.

Källa: Liverpoolfc.tv.