Lucas: Vi måste ta oss vidare

Bild till nyheten Lucas: Vi måste ta oss vidare

Lucas Leiva kan ikväll för första gången vara lagkapten i en tävlingsmatch för Liverpool, och brasilianaren hoppas att få leda Pool genom det första hindret till Europa League-troféen.

Liverpool har nästan hela förstalaget otillgängligt inför dagens bortamatch i kvalet till Europa League mot FK Rabotnicki. Lucas kommer troligtvis vara lagkapten, men det är heller inte omöjligt att Daniel Agger eller Martin Skrtel blir det. Lucas säger följande inför matchen och säsongen som kommer:

"Vi måste försöka använda oss av vår erfarenhet. Folk kan se att det hade varit bättre om vi haft en trupp med samtliga spelare tillgängliga. Men vi kan inte tänka på de spelare som inte är här. Det är upp till oss att visa att vi förtjänar en plats i laget när alla är med."

"Europa League är viktigt för Liverpool och vi måste gå vidare till nästa omgång. Det är inte Champions League och det är något vi får acceptera, men vi vill önskar ändå att vinna turneringen."

"Personligen trivdes jag med att spela i Europa League förra säsongen och det var synd att vi inte kunde gå hela vägen. Det summerade vår säsong, med ett sent mål för motståndarna under förlängningens andra omgång."

"Vi måste göra det bättre än förra säsongen. Vi hade stora förhoppningar på oss i fjol, medan den situationen nu är avdämpad. Vi får vänta att se på vad som kommer skilja laget och hur det kommer att se ut, men vi måste fortsätta att tro på oss själva. Just nu förbereder vi oss för Premier League, men Europa League är också viktig."

På frågan om vad brasilianaren säger om den kritik han själv fått, svarade Lucas att han försöker vara stark. Leiva har nyss dessutom blivit uttagen till Brasiliens trupp i landskampen mot USA i början av augusti. Hans tidigare tränare under tiden i Gremio, Mano Menezes har blivit ny förbundskapten.

"Jag försöker att hålla fokus då jag denna säsongen måste imponera på tränaren. Jag vet att folk har kritiserat mig, men jag försöker bara koppla bort det och gå vidare. Jag önskar att få spela hela tiden och bli uttagen till varje match. Jag vet att jag fortfarande kan bli en bättre spelare."

"Enligt mig själv gjorde jag det bra förra säsongen och jag har blivit mycket bättre sedan jag kom till Liverpool. Jag är inte den samma spelaren jag var under min första säsong här, jag önskar fortsatt att utveckla mig."

Källa: LiverpoolEcho & Liverpool.no.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer