Hodgson tror på flera nya spelare

Bild till nyheten Hodgson tror på flera nya spelare

Roy Hodgson anser att hans tre sommarvärvningar hittills bevisar att Liverpool har "seriösa mål" för den kommande säsongen - och bekräftar att han är övertygad om att han ytterligare ska stärka laget inför starten av 2010-11.

Liverpools nya tränare medger att han är mycket nöjd med att ha värvat Joe Cole, Milan Jovanovic och Danny Wilson - som presenterades inför medierna på Anfield idag, och är säker på att trion kommer att ha avgörande roller när han nu siktar på att göra en lyckad start i klubben.

Dock är Hodgson optimistisk över att det kommer finnas fler nyförvärv till klubbens personal under de närmaste veckorna:

"Jag är mycket glad och stolt över klubben för att vi har kunnat skriva kontrakt med tre spelare av denna kvalitet."

"Det är viktigt att vi gjort en del värvningar så pass tidigt och gjorde klart för alla att våra avsikter är mycket seriösa. Jag tror att det framgår av spelarna vid sidan av mig att vi är seriösa och vi har haft turen att köpa dem."

"Vi är fortfarande intresserade av några andra spelare. Jag hoppas att detta inte är de sista av våra värvningar. Syftet med klubben - och syftet med styrelsen, Christian Purslow och alla i klubben - är att försöka och göra detta laget så konkurrenskraftig som möjligt."

Liverpools värvningar har ökat optimismen på Merseyside. Hodgson förbereder sig för starten på sin debut på Anfield och medger att han är väl medveten om de höga förväntningarna hos en klubb som LFC.

Roy tror att sina nyförvärv; Cole, Jovanovic och Wilsons kvalitéer kan bidra till att drömmarna i Liverpool kan bli verklighet

"Vi har inte skrivit kontrakt dessa spelare för att göra några uttalanden - vi har värvat dem, eftersom vi vill vara en bättre, starkare trupp och vi tror att dessa spelare kan hjälpa oss att bli det, sade 62-åringen.

"I fotboll sätter du press på dig själv och när du jobbar i klubb som ligger i toppen, trycket  är då uppenbarligen stort. Men det spelar ingen roll vilken klubb du arbetar för i Premier League, spelarna och tränaren för denna förening kommer alltid ha pressen på sig att prestera bra.

"Vi vet att vi är pressade till att prestera och vi svarar på frågorna så noggrant som vi kan, men vi är också mycket realistiska och vet att det finns ett stort jobb att uträtta."

Rom inte byggdes på en dag, vi har detta i åtanke, men det viktigaste supportrarna bör veta är att vi kommer att arbeta mot de mål de har satt upp för klubben. Det är vad vi bör göra och dessa tre killar kommer säkert att bidra med saker som gör oss bättre."

"Om vi kan värva fler spelare för att göra laget ännu starkare så kommer det att bidra ytterligare."

"Det är viktigt att vi gör detta vid nystarten. Det kan liknas vid en ny gryning för klubben när en ny manager och spelare kommer till en klubb och du måste ställa allt till rätta, saker som gått snett bara över natten. Du måste arbeta på det och det är vad vårt jobb kommer att bli."

Liverpool mötte hård konkurrens från andra ledande europeiska klubbar att värva Cole, Jovanovic och Wilson. Men Hodgson känner på sig att Liverpool alltid kommer att möta tuff konkurrens för potentiella värvningar när dem nu ställer in siktet på att värva klasspelare som ska förstärka truppen.

"Det är ingen tvekan om att vi talar om tre spelare med kvalitet. Joe och Milans karriär är väldokumenterade och det behöver du inte ens fråga mig om."

"De båda har haft stora framgångar på landslags- och klubbnivå, och i Danny Wilson har vi värvat en av de mest spännande framtidsutsikterna inom skotsk fotboll."

"Alla tre har haft ögonen på sig från andra klubbar. Jag vill tro att spelarna vi är intresserade av är intressanta för andra klubbar eftersom vi ställer mycket höga krav."

Källa: LiverpoolFC.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer