Danny Wilson - fakta och video

Bild till nyheten Danny Wilson - fakta och video

Det blev igår klart att Danny Wilson skriver på för Liverpool, ett kontrakt som sträcker sig tre år framåt. Wilson kommer närmast från Rangers och beskrivs av sin före detta tränare som att kunna bli Skottlands nästa storstjärna.

Övergångssumman ryktas ligga på runt £2M som sedan kan sluta på £5M på grund av prestation, matcher och liknande.

Nedan får du reda på mer om Danny, du får även se några videos om honom.

1) Wilson föddes den 27:e december 1991, samma dag som Lost skådespelaren Emilie de Ravin och Blackburn mittfältaren David Dunn.

2) I Oktober 2009 blev Danny den yngsta skotska spelaren någonsin att spela i Champions League. Han var då 17 år och 132 dagar gammal. Wilson fick spela hela 1-1 matchen för sitt Rangers mot Unirea Urziceni, han drog även på sig ett gult kort.

3) Alex Cooper, spelar för Liverpools reservlag och är även från Skottland, har redan gett tummen upp för Liverpool att de köpte Wilson. "Jag har inte snackat med Danny på ett tag men jag rankar honom väldigt högt och jag tror att han kan göra det riktigt bra i Liverpool. Det förvånar inte mig om han börjar konkurrera om en startplats i a-laget."

4) Wilson har redan blivit tippad av sina gamla lagkamrater som Skottlands nästa kapten. "Han började träna med a-laget som 16-åring och han såg ut som att han hade spelat med oss i sex år. Han kan bli Skottlands landslagskapten i framtiden. Varför inte? Han kommer definitivt bli en av de bästa försvararna i Storbritannien", sa Nacho Novo.

5) Danny kan få det svårt att matcha sin debut med Rangers. 2009-10 han han både skotska FWA och PFA Young Player of the Year utmärkelserna.

6) För att få komma in i Rangers a-lag, så var en av Dannys dagliga uppgifter att putsa tränare Walter Smiths skor! Han sa en gång i en intervju: "En del saker förändrades när jag flyttade upp från den yngre delen av klubben till första laget - men inte allt. Det är fortfarande meningen att jag ska putsa hans skor, men jag har inte gjort det på ett tag."

7) Wilsons sätt till att läsa spelet och hur lugn han är med bollen har fått ett liknelse mellan honom och före detta LFC-spelaren Alan Hansen.

9) Danny poängterar veteranen David Wier och menar på att han var viktig för att 18-åringen lyckades så pass bra, 2009/10. "Davie är inte bara en fantastisk spelare, han är även väldigt professionell, han är en riktigt bra kille att ha med att göra utanför planen också. Det är roligt att ha någon som vill och har tiden att bara koncentrera på dig."

10) Försvararen hävdar att han nobbat andra förfrågningar från lag som spelar i Champions League nästa säsong, för att istället bli en del av Roy Hodgsons nya Liverpool.

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer