Intervju med Joe Cole

Bild till nyheten Intervju med Joe Cole

Joe Cole blev idag offentligt klar och tog genast tröja nummer 10 från sommarens tidigare nyförvärv Milan Jovanovic! Här följer första intervjun med Liverpools senaste tillskott.

Först av allt Joe, välkommen till Liverpool...


Tack så mycket. Jag är glad över att vara här.

Hur har de senaste 48 timmarna varit?


De har varit tokiga. Jag satte en deadline när jag skulle ta ett beslut och när jag tog det så skickade jag ett SMS till Christian Purslow och Steven Gerrard, därefter stängde jag av telefonen. Jag vet att jag har tagit rätt beslut och jag ser fram emot utmaningen. Det här är en utmaning för mig. Jag har spelat i London hela mitt liv. Jag hade kunnat stanna, för Chelseafansen älskade mig och jag vann titlar, men jag vill utmana mig själv och när jag fick reda på att Liverpool var intresserade så var det enkelt, eftersom de är den största klubben i landet.

Det här är en otroligt stor klubb. Jag försökte ta bort allting ur ekvationen, ta bort det finansiella, det geografiska och tänkte bara i fotbollstermer. Jag tänkte tillbaka på semifinalen i Champions League 2005, då jag sprang ut på planen och nackhåret reste sig. Jag tänkte på att få spela i den atmosfären varje vecka och det fällde avgörandet för mig.

Hur kommer det att kännas att fansen som skapade sådan atmosfär i den semifinalen på din sida nu?

Det är det som jag ser fram emot. Du pratar med Liverpoolspelare och pratar om kvällarna i Europa. Jag upplevde det som motståndare och det var enormt. Att gå ut där och spela varje vecka kommer att vara fenomenalt.

Behövde Roy Hodgson sälja in klubben för dig, eller säljer den sig själv?

Jag hade ett samtal med managern om fotboll och blev imponerad av honom. Klubben har haft managers från Frankrike och Spanien under åren och jag anser att är ett friskt andetag att få in en engelsk manager. Klubben slutade sjua förra säsongen, det var inte bra nog, och han förklarade hur klubben vill gå vidare. Jag valde att ansluta på grund av de spelare som finns här och på grund av de som vi har för avsikt att hämta in. Klubben går definitivt i rätt riktning nu.

Med all den erfarenhet som Roy har som manager, hur tror du att han kan hjälpa dig att nå en högre nivå?

Vi har pratat om positioner i laget och olika formationer som han vill spela och jag vill bara vara del av laget. Jag vill gå ut på planen och springa och kämpa för killarna och fansen. Det gör jag alltid och Roy är rätt man att se till att vi fungerar som ett lag. Allt handlar om oss och att hålla ihop som ett lag och ha den rätta lagmoralen som kan ta dig långt. Lägger du till det till den kvaliteten vi har på spelarna så kan vi räcka långt.

Är det spännande när du tittar igenom bland namnen i Liverpools trupp?

Ja, definitivt. Jag är van vid att spela tillsammans med spelare av världsklass. Jag ser fram att få spela tillsammans med Fernando och naturligtvis känner jag Stevie, Carra och Jonno från det engelska landslaget. Pepe Reina, Aquilani - det finns många stora spelare här, men jag kommer att behöva lite tid att anpassa mig och komma i ordning i klubben. Jag kan garantera fansen att jag kommer att ge 100 procent i varje match. Jag är stolt över att få spela för den här klubben och kommer att ge mitt allt på varje träning och i varje match för att hjälpa klubben att nå framgång och fylla på med fler pokaler.

Dagen efter att du skrev på, valde Steven Gerrard att gå och meddela att hans framtid är i Liverpool. Hur mycket betyder det för dig?

Det var de bästa nyheter jag kunde få. Jag känner Stevie, han är Liverpool rakt igenom och jag vet efter att spela tillsammans och mot honom under de senaste 10 åren vilken kvalitetsspelare han är. Jag vet hur mycket den här klubben betyder för honom. Jag anser att spelare kan spela för andra klubbar, men i Liverpool gäller det att andas och leva för fotbollen. Det är ett sådant ställe. Jag ser fram emot utmaningen. Jag flyttar min familj och alla ser fram emot att boka sina helger här. Jag ska se till att det fungerar.

Hur stort är det för dig att flytta norrut?

Det är väldigt stort. Vi har precis fått ung flicka, men jag är 28 år gammal nu och jag har en bra familj runtomkring mig. Jag vet att folk kommer att välkomna mig och responsen jag haft hittills har varit otrolig. Nu vill jag bara köra igång. När du flyttar till en ny klubb är det viktigt att fördjupa dig i allting kring klubben och det kommer jag att göra. Jag vet att fansen är fantastiska mot spelarna och jag kommer att kämpa för att vinna titlar för den här klubben.

Du har varit i Schweiz några dagar, hur imponerad har du blivit av din nya manager bara under den här korta tiden?

Jag kommer inte att spela ikväll, men jag var med på förstalagsmötet och han är väldigt grundlig. Det handlar väldigt mycket om en laginsats och han har sagt åt killarna att det handlar om insats och önskan. Vi måste ha med oss det för att nå resultat och vi måste vara tillsammans som ett lag. Jag tror att Roy är rätt man för att få ihopa oss taktiskt. Det kommer att bli en väldigt lång säsong och det kommer att finnas perioder då saker inte går rätt, men det handlar om hur fort du tar dig ur det. Om vi är för beroende av Stevie eller Fernando så kan vi få problem, så vi måste hålla ihop, kämpa för varandra och då kan vi ha en bra säsong.

Du har fått tröja nummer 10 - vad betyder det för dig?

Jag är stolt över att bära tröja nummer 10. Jag hade varit stolt att bära vilket tröjnummer som helst för Liverpool ärligt talat. När jag växte upp, var vi precis på väg ur en era då Liverpool vann titlar regelbundet, så jag känner till allt om den och jag kommer att vara stolt över att bära tröjan. Det kommer att kännas konstigt att ta den röda tröjan, men jag ser fram emot det och att få tid att anpassa mig. Jag vill bara hjälpa laget att lyckas.

Vad tror du att du kan tillföra laget och hur mycket kan du förbättra dig som spelare här?

Jag vill skapa massor av chanser åt Fernando och de andra killarna i anfallet. Jag vill inte gå ut och säga att jag kommer att jag kommer att göra saker. Jag vill bara säga att fansen kommer att ha en spelare som kommer ge allt. Från vad jag hört, så är det allt som folket vill. Jag vill vara framgångsrik här och jag kommer att göra allt jag kan för laget för att det ska fungera.

Anser du att du är på väg in i din bästa period i din karriär?

Ja, definitivt. Jag har haft två tuffa säsonger med skador och en av faktorerna bakom mitt beslut var att komma till en klubb där jag kan få spela 90 minuter. Din kropp måste vänja sig vid det vecka efter vecka. Jag har haft ett par tuffa år, men jag kommer hit som en erfaren spelare som fortfarande har mycket kvar att ge.

Har du satt några egna mål?

Ja, men jag håller dem för mig själv. I fotboll kan ha en dålig match eller en stor match, men jag vill vara del av ett lag som kommer att vinna saker. Det är viktigt att det här laget utmanar och att vi är med hela vägen. Det är mitt mål - att spela så många matcher som jag kan i det här laget och åstadkomma något stort.

Jamie Carragher uttalade sig igår att du är okej för att vara en Cockney...

Det är så bra som det blir, inte sant? Jag har alltid fungerat bra tillsammans med Scousers. Jag var faktiskt rumskamrat med en Scouser ett år på Lilleshall - Ian Armstrong, som sedan flyttade till Liverpool. Jag är medveten om att det kommer att ta några veckor att förstå dialekten. Jag förstår inte hur spanjorerna har klarat av det. Jag har alltid haft kul med dem. Jag kommer ihåg en Englandsresa när jag gick in i spelarbaren efter en match och Carra´s familj var där och sjöng Minder sången, eftersom min pappas namn är George Cole. Jag gillar Scouse humorn.

Är du beredd att bli en heders Scouser nu?

Ja. Jag kommer att äta Scouse en del där. Jag gillar Beatles också, så det kan inte bli helt fel.

Hur spänd är du på att inleda din Liverpool karriär?

Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har bara varit här i 48 timmar och svävar fortfarande bland molnen. Allt har hänt så snabbt. Jag har alltid vetat att det här är en otroligt stor klubb, men du inser inte hur stor innan du har skrivit på. Jag har folk på min telefon som jag inte visste var Liverpoolfans. Det verkar som alla jag springer på är Liverpool supporter - det är en enormt stor klubb.

Vad är ditt meddelande till supportrarna?

Jag vet vad de vill och vet att de önskar ett lag som de kan vara stolta över. Jag kommer att gå ut där varje dag och leva och andas klubben och ge allt jag har. Nu vill jag bara komma i form. Jag ligger lite efter när det gäller träningen, men jag vill komma i form och hjälpa laget att uppnå någonting. Jag vill vara del av ett lag som är kapabelt att uppnå stora saker.

Tack Joe, vi önskar dig all lycka under din Liverpool karriär...


Tack så mycket.



Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer