Inför: Al-Hilal - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Al-Hilal - Liverpool
Dags för säsongens första träningsmatch, vilket så klart även är Roy Hodgsons första match som Manager för Liverpool FC.

Roy cyklar till träningen
Liverpool är som ni vet på läger i Schweiz där man ska spela tre träningsmatcher och först ut är de Saudiska mästarna Al-Hilal.
 


Al-Hilal


De kallas ”Al-Zaeem” vilket betyder ”The Leader”  på grund av deras ledande position inom Saudisk fotboll.

Tidigare i år så vann man den Saudiska ligan för 12:e gången och en inhemsk cupen vid namn”Crown prince cup”.

Al-Hilals sex senaste matcher:

Al-Hilal – Timisoara FC 0-3
Rapid Lienz – Al-Hilal 0-5
Al-Hilal – Bunyodkor 3-0
Al-Hilal – Al-Ittihad 0-0
Mes Kerman – Al-Hilal 1-3
Al-Hilal – Al-Saad 0-0


Al-Hilals trupp enligt Alhilal.com: Khalid Sharahele, Hassan Al-Otaibi, Sultan Al-Bishi, Osama Hawsawi, Abdullah Al-Zori, Mohammed Nami,Hassan Khirat, Majed Al-Marshedi, Abdulatif Al-Ghanam, Khaled Aziz, Thiago Neves, Mirel Radoi, Christian ”Chippen” Wilhelmsson, Mohammed Al-Shalhoub, Abdullaziz Al-Dosari, Omar Al-Ghamdi, Ahmed Al-Fraidi, Essa Al-Mehyani, Ahmed Al-Swaileh, Yasser Al-Qahtani, Nawaf Al-Abeid och Mohammad Al-Anbar.

Trolig startelva enligt Skribenten(4-2-3-1):
Hassan Al-Otaibi, Mohammed Nami-Osama Hawsawi- Majed Al-Marshedi-Abdullah Al-Zori, Khaled Aziz-Mirel Radoi, Chippen Wilhelmsson-Thiago Neves-Mohammed Al-Shalhoub, Yasser Al-Qahtani.

Spelare du kanske känner till:
Först och främst så är det ju Christian ”Chippen” Wilhelmsson som folk känner igen då han är svensk landslagsman och dessutom spelat för bland annat Anderlecht, Roma, Bolton och Deportivo La Coruna.
Lee Young-Pyo är en annan känd spelare i Al-Hilal då han spelade för Tottenham i tre säsonger, dock så var han med i Sydkoreas VM-trupp och missar då matchen p.g.a den tre veckors ledighet alla VM-spelare har fått.
Thiago Neves var med i Brasiliens OS-lag i Peking -08 och har spelet en säsong i Hamburg innan han köptes av Al-Hilal. Yasser Al-Qahtani är Lagkapten i Saudiarabiens landslag och troligen Al-Hilals lagkapten nu när Världsrekordhållaren för flest landskamper
Mohamed Al-Deayea lade målvaktshandskarna på hyllan efter 09-10 säsongen.
Sist men inte minst är Mirel Radoi även kallad ”The Warrior” av Al-Hilal fansen, f.d Lagkapten i Steua Bukarest och hamnade på plats 21 när Rumänsk tv röstade fram
"Greatest Romanians of all time”.

Liverpool

Mycket av de som sägs just nu handlar om möjliga nyförvärv/försäljningar men Roy har inte sagt mycket förutom att varken Gerrard eller Torres är till salu och att han ska prata med Mascherano.

Som ni vet kommer ingen av våra 13 VM-spelare medverka då fick tre veckors semester från och med när de åkte ur turneringen. Även Dani Pacheco är otillgänglig då han är iväg med Spaniens U-19 landslag.

Kyrgiakos & Jovanovic är dock nu mera nere i Schweiz men de och Diego Cavalieri kommer inte deltaga i matchen mot Al-Hilal.

Roy har dock uttalat sig om matchen:

”Det vore oärligt sagt av mig om jag sa att jag ser fram emot matchen, vi har tagit med en väldigt ung trupp ner hit och vi möter ett väldigt bra lag, de Saudiska mästarna.

Jag ser fram emot att se spelarna jobba hårt och se försöka bevisa för mig att de är tillräckligt bra för att få spela den här säsongen.

De är bäst för dem att de jobbar hårt imorgon kväll and att de springer mycket för våra motståndare kommer garanterat göra det.
Detta vore en tuff match även om vi hade haft Gerrard, Torres och Mascherano.”


Liverpools trupp för lägret i Schweiz: Diego Cavalieri, Alberto Aquilani, Albert Riera, Lucas Leiva, Emiliano Insua, David Ngog, Jay Spearing, Philipp Degen, Stephen Darby, Martin Kelly, Peter Gulacsi, Steven Irwin, Nathan Eccleston, Daniel Ayala, Martin Hansen, David Amoo, Lauri Dalla Valle, Thomas Ince, Jonjo Shelvey, Victor Palsson, Sotirios Kyrgiakos, Milan Jovanovic.

Trolig startelva enligt skribenten(4-2-3-1):
Gulacsi, Degen-Kelly-Ayala-Insua, Spearing-Lucas, Eccleston-Aquilani-Riera, N’Gog

Övrigt
Matchen spelas i Altach, en liten by i Österrike nära den Schweiziska gränsen.
Arenan i Altach heter ”Cashpoint-Arena” och är annars hemmaplan åt andra divisions laget SCR Altach.

Matchen startar 19.00, du kan se den på Liverpool.tv om du har E-season ticket annars
kan du streama matchen. Läs mer om det i vår streamingguide på startsidan.

Vad tror DU om matchen? logga in och kommentera nedan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer