Gerrard: Dags att ändra reglerna

Bild till nyheten Gerrard: Dags att ändra reglerna
Steven Gerrard visade idag sitt stöd för att introducera teknik som kan avgöra om en boll är över mållinjen.

Den engelske lagkaptenen och hans lagkamrater tappade sugen efter att Frank Lampards mål mot Tyskland förra helgen inte blev godkänt – detta trots att bollen helt klart var över linjen.

UEFA testade att ha extradomare under Europa Leaguematcherna förra säsongen och Gerrard tycker att åtminstone det systemet skulle ha införts i Sydafrika.

Han sa: ”Det var framgångsrikt. Varför kunde man inte använda samma system i VM? Om det hade funnits en linjeman bakom det tyska målet kanske England fortfarande hade varit kvar i VM.”

FIFA bekräftade efter Englands nederlag mot Tyskland att de skulle öppna sin undersökning angående möjligheterna att installera teknik för mållinje-kontroll. Gerrard anser att spelarna själva skulle konsulteras för att dryfta sina tankar under en sådan här förnyad undersökning.

”När beslut tas görs de alltid av domare. De spelar inte, eller hur? Beslutet att inte godkänna Franks mål var chockerande. Jag befann mig 25 meter därifrån och jag kunde klart och tydligt se att bollen var över linjen så jag förstår inte varför linjemannen inte kunde se det."

”Han var gott och väl 20 meter bakom spelet vilket är ett misslyckande på den här nivån och jag hoppar att det öppnar upp för en debatt om mållinje-kontroll. FIFA måste titta på det nu eftersom det som hände oss var skrämmande. Det är helt enkelt inte gott nog.”

“Enligt min åsikts ska man införa teknik för att avgöra om en boll är över mållinjen eller inte och jag vet att jag inte är ensam om att tycka det.”

”Vi har sett många regler genomgå förändring under åren – de flesta bra – men jag kan inte förstå varför det är så stort motstånd till den här tekniken eftersom vi pratar om beslut som kan avgöra så viktiga saker som VM."

”Vad händer om beslut kommer att tas av folk som inte spelar spelet och som inte påverkas av den här sortens misstag.”

”Varför tillfrågas inte spelarna? Jag är säker på att de flesta av dem skulle rösta för att teknik för mållinje-kontroll skulle införas.”

Källa: Liverpoolfc.tv

 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer