Reina: Vi kan fortfarande vinna

Bild till nyheten Reina: Vi kan fortfarande vinna
Pepe Reina medger att Spanien blev chockade av förlusten mot Schweiz men håller absolut drömmen om att bli VM-mästare vid liv.

Liverpools målvakt tycker att La Roja hade otur när de förlorade med 1-0 mot Ottmar Hitzfelds manskap och är säker på att lyckan kommer att vända med början mot Honduras på måndag kväll.

”Det var helt klart ett bakslag”, sa Reina. ”Vi är naturligtvis väldigt besvikna men vi har två matcher framför oss och om vi kan vinna dem tror jag vi går vidare.”

”Så nu är det bara att koncentrera oss på att förberedelserna inför nästa match. Vi visste att allt motstånd här skulle vara tufft, och kanske var det bra för oss att förlora nu, så att vi blir mer uppmärksamma och vaknar upp lite inför de kommande matcherna."

”Jag tycker att en sak är glasklar – vi förtjänade inte att förlora. Oturligt nog gjorde vi det. Men laget spelade bra fotboll, vi skapade många chanser och det var bara en sådan där match. Det var mer eller mindre samma sak som när vi spelade mot USA i Confederations Cup för ett år sedan. Vi måste reagera och vinna de följande två matcherna.

Spanien kom till Sydafrika som klara favoriter för att ta hem VM-titeln men Reina menar att de måste lära sig hantera pressen som kommer av förväntningarna om de ska bli det första laget som hämtar hem segern efter att ha förlorat sin första match.

”Vi kände inte alls att vi var favoriter”, sa Reina. ”Det var något som andra pratade om, vilket vi inte kan kontrollera. Men naturligtvis måste vi kunna hantera den pressen.”

“Vi anser inte att vi är klara favoriter eftersom det finns så många starka och kraftfulla lag här, som Brasilien, Argentina, Tyskland, Frankrike, Italien och många andra. Som nation har vi aldrig lyckats speciellt bra i VM, men jag tror inte att det är mer press på oss till följd av det. Vi vill vinna VM och kommer att försöka göra det.”

”Det är en öppen turnering, men den är samtidigt jämn. Nästan varenda match hittills har varit jämn, utan speciellt många chanser. Fotboll är på det sättet nuförtiden, och det är aldrig lätt att vinna när ett lag försvarar sig väl, som Schweiz gjorde. Det är svårt att bryta ner dem.”

Trots 22 skott mot mål misslyckades Spanien med att sätta in en boll i nätet mot schweizarna. Reina erkänner att det var en frustrerande match att titta på men anser att hans lagkamrater måste hålla fast vid den spelstil som har gett dem bara två förluster på 26 matcher.

”Det är nu vi måste komma tillbaka, hålla oss i form och göra oss redo för nästa match. Vi måste hålla fast vid vår filosofi och tro på oss själva mer än någonsin. Vi har fortfarande avgörandet i egna händer och det är positivt. Men vi har två matcher vi måste vinna framför oss och vi måste göra det. Det hänger på oss.”

Något som dock var positivt var att Fernando Torres fick komma in från bänken vilket var hans första inhopp sedan knäoperationen för två månader sedan. Reina tror att hans lagkamrat i Liverpool kommer att kunna spela en viktig roll för Spanien.

”Fernando är en viktig spelare för oss. Det har alltid varit så och vi kan inte förvänta oss mindre än hans bästa, så vi får se om han kan göra mål i nästa match.”

”Jag vet inte om han har återhämtat sig till 100 procent. Efter två månader är det alltid svårt att komma tillbaka i toppform direkt, men jag är säker på att han kommer att vara i full form längre fram i det här mästerskapet.”

Källa: Liverpoolfc.tv

 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer