Officiellt: Benitez lämnar Liverpool

Bild till nyheten Officiellt: Benitez lämnar Liverpool
Liverpool Football Club gick precis ut och bekräftade att Rafael Benitez och Liverpool har valt att gå skilda vägar.

Benitez lämnar sin position som manager för Liverpool efter sex år. Styrelsen meddelar att man vill tacka för hans arbete och önskar honom all lycka i sin framtida karriär.

Styrelsen har nu bett klubbens VD Christian Purslow att med hjälp av Kenny Dalglish, börjar det formella sökandet att identifiera och bedöma möjliga kandidater för managerjobbet.

Man har inte satt någon deadline för detta och Liverpool FC kommer inte att göra några fler uttalanden förrän en ny manager anställs.

Ordförande Martin Broughton: "Rafa kommer för alltid att vara en del av Liverpool efter att tagit hem Champions League titeln efter den dramatiska finalen i Istanbul. Men efter den dåliga säsong vi haft, så kände båda parter att en ny start vore det bästa för alla inblandade."

Rafa Benitez själv har gett följande uttalande: "Det är väldigt tråkigt för mig att meddela att jag inte längre kommer att vara manager för Liverpool FC. Jag vill tacka all personal och spelarna för sina insatser.

"Alla de goda stunder som jag haft här kommer alltid att finnas kvar i mitt hjärta, det starka och lojala supporten från supportrarna under de här svåra tiderna och kärleken från Liverpool. Det finns inte ord för tacka er tillräckligt för de här åren och jag är väldigt stolt över att säga att jag var er manager.

"Tack ännu en gång och kom alltid ihåg: You´ll Never Walk Alone."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer