Coady och Wisdom blev mästare

Bild till nyheten Coady och Wisdom blev mästare
Englands u-17 landslag vände 0-1 i EM-finalen mot Spanien till seger 2-1. Andre Wisdom inledde med självmål men tog revansch genom att sätta kvitteringen.

Conor Coady (bilden), Liverpools u-18 kapten, fick som Englands kapten lyfta pokalen efter att man lyckats besegra favorittippade Spanien. Det var Englands första titel sedan 1993, då u-18 landslaget med bland annat Robbie Fowler vann.

Spanien dominerade inledningsvis och efter 21 minuter kom ledningsmålet, då Gerards inlägg efter hörna och bollen tog oturligt på Andre Wisdoms ben och ställde målvakten.

Wisdom fick snabbt revansch. Åtta minuter senare nickade den store och starke försvaren in 1-1 efter hörna.

Englands avgörande mål kom genom Ipswichs lovande anfallare Connor Wickham efter fint samarbete med Will Keane.

Både Coady och Wisdom spelade hela finalen. Onekligen värdefull och viktig erfarenhet att ta med sig till spel för klubblaget nästa säsong. Liverpool har stora förhoppningar om båda spelarna som förväntas börja ta steget upp i reservlaget under nästa säsong.

Finalen spelades i Vaduz, Liechtensteins huvudstad. Spanien hade vunnit två av de senaste tre mästerskapen inför dagens final.

Källor: uefa.com och thefa.com