Darby ser fram emot spel på Wembley

Bild till nyheten Darby ser fram emot spel på Wembley
Idag väntar en av höjdpunkterna hittills i karriären för utlånade Stephen Darby. Kvalfinal med Swindon Town inför ett utsålt Wembley.

Stephen Darby har hunnit med en del i sin korta karriär i Liverpool. Två FA Youth Cup titlar, lagkapten för reservlaget, spel i Premier League, Champions League och FA-cupen.

Att bryta sig in i förstalaget i en klubb som Liverpool är inte det lättaste och liksom för Jay Spearing i Leicester så har utlåningen under våren och regelbundet förstalagsspel varit väldigt nyttigt.

Idag väntar kvalfinalen i League One mellan Swindon Town och Millwall på Wembley, där segraren följer med Norwich och Leeds upp i Championship.

Högerbacken blev hjälte i semifinalen mot Charlton, då han i straffavgörandet vissa prov på nerver och satte sin avgörande straff som skickade Swindon till Wembley.

"När jag klev fram för att ta straffen så försökte jag bara blockera bort allting.

"Jag visste att jag behövde fokusera på straffen och ingenting annat. Lyckligtvis för oss så traffade jag bollen rätt och den gick in."

Hans roll på The Valley ser han som en av sina höjdpunkter i karriären, nästan i klass med debuten för Liverpool.

"Det finns med där upp bland toppmatcherna.

"Det är definitivt ett av de största ögonblicken i min karriär hittills.

"Jag har varit lyckligt lottad och gjort min seniordebut för Liverpool. Det var en massiv kväll i min karriär.

"Men jag vill säga att semifinalen med Charlton är där uppe också."

Darby har växt upp som Liverpoolsupporter och att slå debuten för Liverpool går knappast, men samtidigt innebär spel på Wembley och en aktiv roll i laget att han rankar dagens match i klass med debuten.

"Även om jag alltid var ett Liverpoolfan, så kommer lördagens match att vara där uppe bland höjdpunkterna tillsammans med min Liverpooldebut."

Darby har spelat i samtliga 14 matcher sedan han lånades ut till Swindon i mars. Senast mot Charlton fick han flytta över som vänsterback sedan lagkamrater Gordon Greer visats ut.

"Managern gjorde några förändingar efter utvisningen och flyttade över mig till vänster.

"Jag stannade där resten av matchen, men har spelat de flesta matcherna i Swindon som högerback.

"Tanken med att bli utlånad var att få erfarenhet av att spela den här typen av matcher och spela tävlingsmatcher. Det har gått riktigt bra."

Vinner Swindon på Wembley idag väntar spel i Championship nästa säsong, men för Darby är målet att återvända till Melwood och kämpa för en plats i Rafa Benitez lag.

Liverpool har följt hans utveckling i Swindon och med lite mer erfarenhet med sig till nästa säsong, så ökar chanserna till mer speltid.

"Sammy Lee har varit i kontakt några gånger, bara för att kolla hur allt går och berätta att jag gjort bra ifrån mig.

"Förhoppningsvis kommer den här låneperioden att stå mig gott. Det har varit en stor erfarenhet, men jag ser även fram emot att komma tillbaka och kämpa om en plats."

Väljer Rafa Benitez att sälja Philipp Degen i sommar och får en väldigt begränsad transferbudget som det ser ut som, talar mycket för att det blir Darby och Martin Kelly som är alternativ till högerbacksplatsen nästa säsong.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer