Intervju med Babel

Bild till nyheten Intervju med Babel
Här är vad Ryan Babel har att säga om hiphop, yoga och vem han umgås med utanför plan.

Du gillar hiphop, vem tycker du är den absolut bästa rapparen?
Jay-Z. Utan tvekan.

Förutom hiphop, vilken musikgenre tycker du om?
Jag gillar soul, reggae och holländsk pop – det liknar all annan pop men de sjunger på holländska.

Har du provat på yoga?
Nej – men om det skulle hjälpa mig på träningen och för att hålla mig i form så skulle jag testa det. Några av killarna har testat det och de verkade gilla det. Jag har för mig att det var Carras idé.

Du åkte till Australien tidigare den här säsongen med Holland. Vad gjorde du under flygresan?
Det enda sättet att undvika att bli uttråkad under en så lång resa är att sova. Vi hade många filmer vi kunde se också. Jag tittade på den nya filmen med Denzel Washington, The Taking of Pelham 123. Den var jättebra. Jag gillar Denzel.

Skulle du vilja luffa runt i Australien?
Jag har varit där två gånger nu och det är verkligen ett trevligt land. Det blir nog inte på ett tag eftersom det är en så lång flygresa och jag skulle vilja utforska det lite mer. Jag åkte dit för många år sedan när jag spelade i Ajax ungdomslag.

Har Holland de bästa supportrarna?
Vi är helt klart de mest välklädda eftersom det orangea verkligen märks. De är mycket högljudda och mycket lojala. Som spelare kan man inte önska sig något bättre eftersom de reser så långt för att stötta oss. I Australien var där tusentals fans på arenan.

Vem är din bästa vän i fotbollen?
Jag står väldigt nära Robin van Persie. Och i Ajax var jag god vän med Urby Emanuelson - vänsterbacken. Sedan så har jag Gianni Zuiverloon i West Brom. Jag pratar mycket med honom på telefon.

Vem är den bästa Ajaxspelaren någonsin?
De flesta skulle nog säga Johann Cruyff men jag säger Marco van Basten eftersom han är från min generation och jag har sett honom spela i verkligheten.

Vem kommer att bli nästa framgångsrika spelare från Ajax?
Luis Suarez – han är från Uruguay och är en bra spelare som gör många mål. Fast han kom ju från en annan holländsk klubb, Groningen, och spelade i Uruguay innan dess. Jag hoppas verkligen att de kan vinna den holländska titeln den här säsongen.

När du är avbytare, värmer du alltid upp under matchen i gymnastikskor?
Eftersom planen på sidorna är konstgräs och mycket hårt. Så om man springer med dubbar så gör det ont i fötterna. Om man har på sig gymnastikskor så kan man värma upp ordentligt, sprinta och vända.

Hur är derbyt på Merseyside jämfört med Ajax mot Feyenoord?
Det är ungefär lika viktigt men i Holland finns det så mycket mer hat i matcherna mellan Ajax och Feyenoord och det blir alltid mycket bråk. Passionen och kärleken i Liverpool är nästan samma.

Cruyff, Pelé eller Maradona?
Normalt kanske jag skulle sagt Maradona men jag tycker att Pelé var en perfekt förebild.

Källa: Liverpoolfc.tv

 

 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer