Istanbul 2005: Supportern på lagfotot

Bild till nyheten Istanbul 2005: Supportern på lagfotot
För de omkring 40,000 Liverpoolsupportrar som fanns på plats inne på Ataturk stadion var det en dröm som gick i uppfyllelse när laget firade titeln efteråt. Supportern Lee Dames tog det hela ett steg längre.

Som ni kan se bilden ovan dök ett oväntat ansikte upp på lagfotot inne på planen, nämligen 19-årige Liverpoolsupportern Lee Dames som med en fräck kupp lyckades komma in på planen, kyssa Champions League bucklan och komma med på lagfotot med pokalen.

När spelarna samlades för sitt bästa och viktigaste lagfoto i karriären, med Champions League pokalen, dök Lee plötsligt upp bredvid Sami Hyypiä och lade armen runt Didi Hamann och sträckte armen i luften.

Spelarna knuffade på varandra och undrade vem inkräktaren var, innan de brast ut i skratt och lade armarna om inkräktaren.

Lee berättade dagen efteråt: "Jag var tvungen att vara tillsammans med laget. Jag tog en träningsoverallsjacka från en matchvärd, och sedan en skyddsväst från spelarområdet. Det var helt briljant.

"En del av spelarna knuffade på varandra och undrade vem jag var och tyckte att det var roligt. Det här är en otroligt upplevelse och jag har inte sovit en blund.

"Det var otroligt nog att vinna cupen, men att vara involverad på det sättet var grädde på moset."

På Liverpools klubbmuseum på Anfield visas en rolig video hur Lee lyckas dyka upp överallt, lagfoto, intervjuer och mitt i spelarnas vilda firande på planen. Ett flertal spelare kommenterar även Lee´s oväntade drag.

Hemma i centrala Liverpool satt pappa Paul på Sam´s Bar och kunde inte tro sina ögon när TV-kamerorna visade hans son med armen runt Jamie Carragher medan han blev intervjuad.

Paul minns: "Jag lade märke till honom och tänkte ´Det där är inte min son, är det?´ Jag var helt mållös.

"Jag visste bara att han skulle göra sitt bästa för att vara tillsammans med spelarna. Jag kunde se honom hoppa upp och ner längs planen. Jag kunde inte tro mina ögon.

"Han har alltid varit Liverpooltokig. Telefonen slutade aldrig att ringa efteråt, folk kände igenom honom i tidningarna och på TV. Han är en uppnosig liten jävel."

I nästa artikel om Istanbul, kollar vi in hur det såg ut när laget kom hem till Liverpool och bussparaden som lockade över en miljon människor ute på gatorna.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer