Aurelio redo att lämna i sommar

Bild till nyheten Aurelio redo att lämna i sommar
Rafa Benitez hyllar idag Fabio Aurelio insatser som han bidragit med de senaste 4 åren, samtidigt som han avslöjar att Fabio kommer att lämna Anfield.

Aurelio´s kontrakt går ut nästa veckan och ännu har inget nytt skrivits.

Benitez erkänner att vänsterbacken som kom till Liverpool på en freetransfer från Valencia 2006 kommer att saknas i laget nästa säsong.

"Fabio´s kontrakt går snart ut och han kommer att lämna oss.

"Vi har försökt jobba fram något med en förlängning, det är synd att vi inte lyckades. Han har varit fantastisk för oss.

"Fabio är väldigt professionell, en bra spelare och en mycket bra grabb. Jag menar varenda ord jag säger om honom.

"Det har varit en glädje att ha honom här och vi kommer att sakna honom."

Aurelio arbetade tillsammans med Benitez under sina sex år på Mestalla och anslöt till Liverpool efter vår FA Cup triumf 2006.

Han gjorde sin debut i Community Shield seger mot Chelsea, dock blev det ingen hel första säsong för Aurelio, han skadade sin Akillessena (hälsena) i Champions League kvartsfinalen mot PSV.

Aurelios otur följder efter honom i hans två första säsongen. Men när han väl spelade kunde man se att han var tekniskt begåvad och kapabel till att uppnå stora framgångar på Anfield.

Det var inte riktigt förän under titelracet 2008-09 som the Kopites fick se vad Aurelio kunde göra under normala förutsättningar. Han frispark förbi Edwin van der Sar i 4-1 triumfen på Old Trafford kommer att leva kvar länge i minnet, även Peter Cech blev offer för Aurelios dödliga vänsterfot i Champions League kvartsfinalen.

Ledsamt nog höll skador honom borta stora delar av säsongen 2009-10.

"Det enda problemet vi hade med Fabio var att han led av för många skador, och det var så synd för han har så fantastiska kvalitéer.

"När han var med i laget kunde vi spela bollen lättare från backlinjen eftersom han var så duktig på att hålla i bollen.

"Med Fabio borta fick vi spela med Emiliano Insua mer än vad vi hade velat och det var inte lätt för honom.

"Man kan säga saker om spelare. Men med Fabio, då pratade vi om en fantastisk person som alltid gav 100 procent. Vi önskar honom det bästa."

Källa: Liverpoolfc.tv


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer