Istanbul 2005: Supportrarnas uppladdning

Bild till nyheten Istanbul 2005: Supportrarnas uppladdning

Det är imorgon fem år sedan den kvällen i maj 2005 i Istanbul då Liverpool vände ett 3-0 underläge till 3-3 och vann på straffar, matchen där klubben vann sin femte Europacup titel och matchen vi supportrar aldrig kommer att glömma.

Vi på Liverpoolfc.nu firar detta genom att från och med idag tills på onsdag gå igenom det bästa och mest intressanta innan, under och efter finalen. Idag tar vi en extra koll på supportrarnas invasion och uppladdning på Taksim Square samt inne på läktaren.

Liverpool supportrarna är kända för sina sånger och en fantastisk atmosfär på och utanför läktaren. De tillresta supportrarna som var på plats eller utanför läktaren i samband med finalen invaderade hela Istanbul redan på flygplatsen med sina sånger. Supportrarna samlades sedan före och efter matchen bland annat på Taksim Square som ligger i centrala Istanbul, där laddade man upp med sång och tog sedan sig ut till stadion.

Atatürk ligger en bit utanför staden. Totalt sett, med eller utan biljett så ska det ha funnits 60-65 000 Liverpool fans i Istanbul. Många tog sig till Istanbul för vilket pris som helst, många för att uppleva sin första final i Europa för LFC. Där fanns över 70 000 åskådare på plats totalt inne på arenan som rankas av UEFA som en arena av klass 5, det bästa betyg man kan få, kvällen i Turkiet skulle visa sig bli en av de bästa och mest spännande finalerna i Europacupen/Champions Leagues historia. Fortsättning följer...












Imorgon fortsätter denna återblick från Istanbul här på Liverpoolfc.nu. Då går vi igenom matchen, spelarna, kommentarer och de bästa videosen från och efter finalen. Håll utkik!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer