Reserverna i RUHR.2010 Cup

Bild till nyheten Reserverna i RUHR.2010 Cup
Reservlaget flög idag till Tyskland för att deltaga i den prestigefyllda RUHR.2010 Cup, där åtta lag slåss om titeln i Dortmund.

RUHR.2010 Cup inleds med gruppspel och Liverpool har i sin grupp de tyska lagen Schalke 04 och Bayern Munchen samt AC Milan.

Den andra gruppen består av värdlaget Dortmund, Kaizer Chiefs, Werder Bremen och Fenerbahce.

Cupen drar igång imorgon torsdag. Spelschemat är tufft, med gruppspelsmatcher torsdag, fredag och lördag.

På söndag möts de två bästa laget från grupperna i semifinaler, innan finalen äger rum på måndag.

Reservernas manager John McMahon tror att tävlingen kommer att tillföra hans unga lag en värdefull erfarenhet mot kvalitetslag.

"Det kommer att vara en stor erfarenhet. De kommer att spela mot Europeiska spelare, som har annorlunda mentalitet när det gäller hur de spelar och de får lära sig hur man hanterar det.

"Naturligtvis finns även annorlunda taktik och spelsystem som de behöver vänja sig vid - alla kommer inte att spela 4-4-2 och de kommer att behöva anpassa sig.

"Vi reser med en väldigt ung trupp. Det är i praktiken en u-19 turnering, men du är tillåten att spela upp till sex u-20 spelare. Jag är säker på att alla lagen som åker dit kommer att vara starka.

"Vi tar med oss Jesus Fernandez, en 16-årig spansk kille, Jakub Sokolik, som också är 16 år och sedan tar vi med oss Stephen Sama och Thomas Ince från akademin. Övriga spelare är killar som brukar spela för oss.

"Det kan bara vara en bra erfarenhet för 16-åringar att spela mot äldre spelare. Där är några riktigt, riktigt bra klubbar med, så det kommer att bli ett tufft test."

Liverpool känner inte till alltför mycket om sina motståndare på den här nivån. McMahon försäkrar om att hans lag kommer att spela utifrån lagets egna styrkor och att Liverpool kommer att vara mentalt redo att konkurrera i turneringen, trots en lång säsong.

"Vi känner inte till alltför mycket om de övriga lagen, men det finns naturligtvis landslagsspelare bland dem.

"Vi hade önskat kunna åka med en starkare trupp, men Jack Robinson tvingas stanna hemma på grund av sina tentor, medan Conor Coady och Andre Wisdom är iväg med engelska landslaget.

"Vi behöver få våra egna förberedelser rätt - vad vi tänker och hur vi ska spela. Om det sedan inte går som vi har tänkt oss, kan vi ändra matchbilden under matchen.

"Det är svårt eftersom det är slutet på säsongen. Efter en lång och tuff säsong är det svårt att få dem att fokusera mentalt på själva utmaningen, men när det är dags för matcher så kommer det inte att vara några problem."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer