Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

Juventus vänder blickarna från Benitez

Bild till nyheten

Juventus är redo att ge upp sin långa jakt efter Rafa Benitez. Luigi Del Neri ny favorit att ta över.

Den gamla damen var en besvikelse i Serie A den här säsongen och slutade först på sjunde plats. Albert Zaccherani tog i vintras över på ett korttidskontrakt och redan då spekulerades det i att Benitez skulle ta över i sommar.

De senaste veckorna har spekulationerna bara växt om Benitez framtid i Liverpool, så långt att han i princip uppgavs vara klar för Juventus, men efter avslutningsmatchen mot Hull bekräftade spanjoren att han önskar stanna på Anfield och att samtal pågår med nye ordföranden Martin Broughton. Partnerna diskuterar bland annat möjligheterna att förstärka truppen i sommar och vilka positioner Benitez önskar förstärka och vem han vill sälja.

Juventus har därför istället vänt blickarna mot Luigi Del Neri, som den senaste säsongen tränat Sampdoria och han förväntas bli utsedd till ny manager under den här veckan.

Därmed kan spekulationerna om Benitez och Juventus förmodligen läggas åt sidan, men både AC Milan och Inter Milan sägs följa utvecklingen på Anfield. AC Milan har valt att inte fortsätta med Leonardo och Jose Mourinho kan komma att lämna Inter i sommar för Real Madrid.

Spekulationerna har i sin tur inneburit nya spekulationer, nämligen om vem som ska ta över om Benitez lämnar.

Aston Villas ägare Randy Lerner har därför valt att gå med ett uttalande om att klubben inte är intresserade av att släppa Martin O´Neill till Liverpool.

Källa: Liverpool Echo

Bannerbild