Dalglish och McParland om akademin

Bild till nyheten Dalglish och McParland om akademin
Det har skett stora förändringar på Liverpools akademi det senaste året. Kenny Dalglish och Frank McParland ger sin syn på hur det har gått med förändringarna.

Kenny Dalglish och Frank McParland återvände till klubben förra sommaren för att strukturera om och få fram fler spelare i framtiden från klubbens akademi. Det inkluderade även en hel del nya tränare, bland dem Rodolfo Borrell och Jose Segura från Barcelona.

U-18 laget under ledning av Borrell avslutade säsongen starkt med tio raka matcher utan förlust och flera spelare gjorde fina framsteg.

Dalglish arbetar i en roll som ambassadör för akademin och har verkligen trivts med att vara tillbaka i klubben och hjälpa framtidens spelare.

"Det är stort för killarna att komma hit och försöka bli professionella fotbollspelare. Jag var här som ung själv och jag vet hur nöjd du blir när en spelare från förstalaget pratar med dig. Det första du gjorde var att åka hem och berätta för din pappa och alla blev jätteglada.

"Killarna ska ha all heder. De har varit otroligt respektfulla i år och lagt ner mycket hårt arbete och mycket bra arbete i en ny miljö. All heder till dem för att det har gått så bra som det har."

Frank McParland har det övergripande ansvaret för akademin som Academy Director och han delar Kung Kennys tankar och hoppas på mer framgångar på Kirkby i framtiden.

"Det har varit mycket hårt arbete från alla anställda här och jag är verkligen nöjd med vad vi tillsammans har åstadkommit.

"Vi är väldigt, väldigt spända. Jag anser att vi har en fantastisk framtid. Särskilt med samarbetet med managern för förstalaget, som hjälper en hel del här. Jag tycker att vi har en stor framtid från akademin."

Källa: Liverpoolfc.tv


  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer