Carra förklarar sitt beslut

Bild till nyheten Carra förklarar sitt beslut
Jamie Carragher berättar idag om varför han valt att göra comeback för England, tre år efter han valt att lägga sin landslagskarriär åt sidan.

Liverpools nummer 23 var en av överraskningarna i Fabio Capellos 30-mannatrupp och även om han inte garanterats någon plats i den slutgiltliga truppen så förväntar sig de flesta experter att han är mer eller mindre given.

Här förklarar han varför han valt att ställa upp för England igen, även om det förmodligen bara blir över sommarens VM-slutspel.

"FA kontaktade mig och frågade mig om jag kunde tänka om, på grund av skadeproblemen. Jag svarade att jag skulle göra mig själv tillgänglig för spel.

"VM och Champions League är det största man kan vara med om inom fotbollen.

"Jag blir inte yngre, vi har ingen Champions League fotboll nästa säsong och jag ser fram emot att arbeta under Fabio Capello."

England kommer att spela två träningslandskamper mot Mexico och Japan innan Capello tar ut sin slutgiltliga trupp den 1 juni. Capello berättar här kort varför man valt att ta ut Carra.

"Han är en av de 30 spelarna. Under träningslägret kommer jag att bedöma varje spelares insatser.

"Vi började prata med Carragher för två månader sedan. Vi pratade med honom. Franco Baldini träffade honom för två veckor sedan och han var glad att ställa upp. Vi valde att ta ut honom. Jag valde honom eftersom han är en väldigt, väldigt bra spelare."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer