Robinson fortfarande i sjunde himlen

Bild till nyheten Robinson fortfarande i sjunde himlen
Jack Robinson blev i söndags Liverpools yngste spelare genom tiderna. Det var en dröm som gick i uppfyllelse.

Med sina 16 år och 250 dagar heter Liverpool yngste spelare genom tiderna nu Jack Robinson. Max Thompson gamla rekord på 17 år och 129 dagar från 1974 höll i sig i 36 år.

Debuten kom helt oväntat, både för Jack själv och för supportrarna, då 16-åringen inte ens hunnit debutera i reservlaget.

Idag avslöjar Jack, som är Liverpoolsupporter sedan barnsben och född i Warrington, hur det gick till och hur funderingarna går om framtiden.

"Det var en otrolig känsla att komma in och ett väldigt spännande ögonblick.

"Jag fick bekräftelse på att jag var med i truppen först på lördag morgon, men det kom totalt oväntat. Det är en dröm som gått i uppfyllelse.

"Sammy Lee ringde mig på lördagen och när han berättade att jag var med i truppen så hamnade jag i chocktillstånd. Jag kunde inte prata på grund av upphetsningen.

"Jag visste att det skulle bli en stor upplevelse och bara att sitta på bänken hade varit bra nog, men det blev ännu bättre när jag fick hoppa in.

"Det är första gången som jag rest med truppen och jag kommer aldrig att glömma det. Jag kan fortfarande inte tro att jag har skrivit en liten bit historia."

Jack fick inte så många minuter på planen, men hann spela fram bollen till Gerrards som dundrade bollen i stolpen. Liverpools lagkapten var tillsammans med Jamie Carragher gav i vanlig ordning tips inför matchen.

"Jag har haft en bra säsong på akademin, men nu gäller det att fortsätta arbeta hårt under sommaren och se till att jag är redo för försäsongen.

"Jag kommer att se till att jag kommer ner till stranden och kör en del extra löpning för att hålla mig i form. Stevie och Jamie Carragher var fantastiska. De sade åt mig att njuta av varje minut - och det gjorde jag."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer