Benitez efter matchen

Bild till nyheten Benitez efter matchen

Rafael Benitez säger efter matchen mot Hull som slutade 0-0 att han hoppas på att han får fortsätta i klubben efter att ha ryktats påväg bort de senaste veckorna och månaderna.

Spanjoren tyckte också det var synd att Liverpool inte kunde vinna dagens match, han talar också om kvalet till Europa League.

Benitez har i veckan haft samtal om sin framtid med Martin Broughton och Christian Purslow, han tycker att samtalet var positivt och avslöjar att de kommer ha ett nytt möte kommande vecka.

"Jag hade ett möte med dem, och det var positivt. Vi kommer att ha ett nytt samtal denna veckan, och då kommer vi tala om min framtid igen. Jag har varit i klubben i flera år, och om jag stannar så kommer en försäljning av Gerrard och Torres inte vara i mina tankar. Jag önskar att inte sälja dem."

"Stabiliteten i klubben är det som är viktigt eftersom vi måste gå framåt. Vi kommer ha ett nytt möte, och förhoppningsvis blir också det positivt. Ingen önskar att sälja Gerrard och Torres, och jag tycker att ordförandet var väldigt klar om det."

"För mig är situationen som för. Jag har alltid önskat att få stanna i Liverpool och det önskar jag nu också."

När det gäller dagens match så tycker Benitez det var frustrerande att
"bara" få 0-0 borta mot Hull i den sista matchen för säsongen. Ett resultat som betyder att Liverpool hamnade på sjunde plats i ligan och måste kvala in till Europa League redan i juli.

"Jag tror att folk kunde se att vi försökte vinna, vi hade chanser och kunde gjort mål i slutet. Det har varit en speciell säsong, där mycket har hänt. Vi skapade 3-4 chanser, men kunde inte ta vara på dem."

"Vi var verkligen bra på bortaplan förra säsong, så denna säsong har varit en stor skillnad. Vi har inte vunnit de matcherna vi vann i fjol och har inte gjort lika många mål."

Rafa lät den 16-årige vänsterbacken Jack Robinson debutera och få spela de sista fem minuterna. Warrington-pojken blev därmed den yngsta spelaren genom tiderna att få ha spelat för klubben. Robinson slog det gamla rekordet som Max Thompson hade. Robinson är 16 år och 250 dagar och debuterade även i förstalaget utan att ha spelat för reservlaget.

"Reservlaget är bortrest, och vi hade skador på Fabio Aurelio och Emiliano Insua. Jack tränade med oss en dag, och vi såg honom som en möjlighet. Han är ung, men jag är mycket nöjd med honom. Han ville inte ge bort sin matchtröja efter matchen."

Liverpool måste nu även kvala in till Europa League efter att ha hamnat på placering nummer sju i ligan, matcher som spelas den 29:e juli och 5:e augusti.

"Vi har jobbat hårt, och pre-season var mer eller mindre klart. Men nu måste vi analysera matchprogrammet och se om vi kan organisera så vi spelar matcher på ett bättre sätt."

"Vi upplevde även lite av detsamma i fjol då många av spelarna var med i Confederations Cup. Laget lider av dessa turneringar och det är inte lätt. Men vi ska försöka hantera det."

Rafael Benitez fick även frågan av en journalist på möjliga värvningar under transferfönstret i sommar.

"Vi jobbar på det, och letar efter transfermål. Det är samma sak varje år. Jag tror inte det blir några problem för Liverpool att köpa nya spelare, för vi snackar om en stor klubb med en fantastisk historia, vi har dessutom ett flertal kvalitetsspelare i truppen."

"Du kan inte vinna varje år. Denna säsongen har varit dålig, men när du är i en klubb länge upplever du både bra och mindre bra tider."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer