Inför: Hull - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Hull - Liverpool

Liverpools reser till Hull och KC Stadium för att spela den sista matchen för den här säsongen. Är detta Rafael Benitez sista match som tränare för Liverpool?

...Det återstår att se, spanjoren ska enligt rykten tagit ut den 16-årige vänsterbacken Jack Robinson i truppen, vid spel blir han den yngsta spelaren genom tiderna att ta på sig den röda tröjan och spela för klubben.

Om Aston Villa skulle ta poäng hemma mot Blackburn är de klara för Europa League vilket betyder att Liverpool måste kvala in till turneringen i slutet av juli även om man vinner morgondagens match.

Förra mötet på KC Stadium i april förra året slutade med en 3-1 vinst för Liverpool. Xabi Alonso gjorde ett av målen medan Dirk Kuyt som vid spel idag gör sin 200:e match för Liverpool gjorde de två övriga målen. Matchen på Anfield denna säsong slutade med en 6-1 vinst för Liverpool. Fernando Torres gjorde hattrick, Steven Gerrard & Ryan Babel (2) blev övriga målskyttar.

På KC Stadium: Liverpool 3 vinster, 1 oavgjord, Hull 0 vinster.
Hemma/borta: Liverpool 7 vinster, 2 oavgjorda, Hull 0 vinster.

Hull
The Tigers som de kallas, har ingen chans att klara sig kvar i årets Premier League, nästa säsong får man istället koncentrera sig på The Championship. Inför den här matchen har laget dock på de 37 spelade omgångarna skrapat ihop 29 poäng, 6 vinster, 11 oavgjorda och 20 förluster plus en målskillnad på 34-75 vilket betyder att de hamnar på en 18:e plats i ligan.

Inför matchen har Hulls tränare Ian Dowie talat mycket om sin framtid i klubben då laget nästa säsong spelar i Championship. Dowie hoppas på att han får stanna.

"Klubben åker it ur ligan med de ekonomiska problem som Burnley gör. För oss gäller de att fortsätta jobba och hålla klubben i samma skick som tidigare, vi får se hur det går. Detta lag har stor potential, med några bra senior spelare och yngre som är hungriga och vill visa vad det går för, vilket alltid är en bra balans att ha."

"Min framtid är inte det viktigaste, det viktigaste enligt mig är framtiden av denna fantastiska klubb. Det kommer föras diskussioner med Adam Pearson om min framtid, men i första hand är det klubbens framtid som gäller. Min eller spelarnas framtid kommer i andra hand just nu."

Tränare Dowie har en hel del skador inför den sista omgången av Premier League. Jozy Altidore missar matchen på grund av avstängning på två matcher, Jimmy Bullard och Caleb Folan är osäkra och kommer testas sent. Ian Ashbee, Richard Garcia, Kamil Zayatte och Stephen Hunt kommer missa matchen.

Hulls sex senaste matcher:
Wigan - Hull 2-2
Hull - Sunderland 0-1
Hull - Aston Villa 0-2
Birmingham - Hull 0-0
Hull - Burnley 1-4
Stoke - Hull 2-0

Hulls trupp enligt PremierLeague.com: Myhill, Duke, McShane, Gardner, Mouyokolo, Kilbane, Cairney, Geovanni, Boateng, Ghilas, Olofinjana, Barmby, Fagan, Mendy, Dawson, Sonko, Cooper, Vennegoor of Hesselink, Marney, Cullen, Atkinson.

Trolig startleva enligt skribenten:
Duke, Gardner, Mendy, Dawson, Mouyokolo, Kilbane, Boateng, Atkinson, Cairney, Cullen, Vennegoor of Hesselink.

Spelare att se upp för: Då Stephen Hunt är skadad och missar matchen är Jimmy Bullard ett annat hot för Pepe Reina och försvaret. Bullard är dock enligt Premier Leagues officiella hemsida inte med i truppen, men enligt andra källor kommer han med största sannolikhet att spela. Jimmy har gjort fem ligamål den här säsongen. Jan Vennegoor of Hesselink är en gammal målspruta som Liverpool-försvaret också ska se upp med.

Liverpool
Snacket i Liverpool har som de tidigare veckorna handlat mycket om Rafael Benitez framtid, hans agent har i veckan gått ut och sagt att det är större chans att han stannar på Anfield än lämnar för Turin och Juventus. Det har också startats en kampanj om att få ha kvar tränaren på Anfield. Benitez ska även ha fört en diskussion om sin framtid med Martin Broughton och Christian Purslow som beskrivs som positiv.

Det har i veckan också handlat mycket om Jamie Carragher som kommer ha en testimonial den 4:e september mot Everton på Anfield. Rapporter i engelsk media igår och idag säger att Fabio Capello vill ha tillbaka Carra i det engelska landslaget. Jamie lämnade det 2007 men kan nu komma till att göra comeback, mer om det och övriga nyheter finns på startsidan.

Tony Barrett skriver idag att det finns chans att Benitez tar med den 16-årige vänsterbacken Jack Robinson i truppen. Robinson blir vid spel den yngsta spelaren någonsin att spela för Liverpool, ett rekord som Max Thompson har just nu när han 1974 som 17 år och 128 dagar debuterade. Det återstår att se om det finns någon sanning i ryktet, Jack finns inte med i truppen som du kan se nedan.

Assisterande Sammy Lee säger inför matchen att han och laget ser framemot nästa säsong och att Hull är en farlig motståndare, men man vill avsluta säsongen med en vinst:

"Det har varit en speciell stämning på Melwood de senaste dagarna. Vi har förstått att vi inte uppnått målen, och dessutom förlorat 19 matcher denna säsong vilket är oacceptabelt. Vi tror dock att vi kan komma till att slå tillbaka nästa säsong, det är ett måste. Liverpool handlar om framgång, och med all rätt har alla krav på succé."

"Hull är en motståndare som är farlig. De har flera spelare som kan ställa till med problem för oss. Även om dem redan åkt ur serien så är det ett lag som är farligt. Ian Dowie har fått en tuff uppgift att jobba med, men alla visste hur situationen såg ut när han tog över. Vi tänker dock bara på vårt jobb och vi vet hur vi ska hantera uppgiften imorgon, det är tre poäng som gäller."

Fabio Aurelio, Fernando Torres, Martin Kelly, Emiliano Insua, Martin Skrtel, Glen Johnson och Maxi Rodriguez finns på Liverpools skadelista, den sistnämna är osäker men finns inte med i truppen enligt Premier Leagues officiella hemsida. Jamie Carragher är också osäker då han fick lämna planen mot Chelsea med 30-35 minuter kvar.

Liverpools trupp enligt Premier League.com: Reina, Mascherano, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Lucas, Gerrard, Benayoun, Aquilani, Babel, Kuyt, Cavalieri, Ngog, Pacheco, Ayala, Degen, El Zhar, Plessis.

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Degen, Kyrgiakos, Carragher, Agger, Kuyt, Mascherano, Aquilani, Benayoun, Gerrard,  Kuyt.

Vilket lag tror du att Rafael Benitez väljer att starta med? Logga in, kommentera och dela med dig av dina åsikter.

Statistik
* Om Liverpool vinner kommer det vara den 2000:e vinsten i ligan genom tiderna för de röda, det kommer också bli deras 350:e i Premier League.
* Rafael Benitez kommer göra sin 350:e match för Liverpool i alla turneringar. Hans facit är just nu: 197 vinster, 73 oavgjorda och 79 förluster.
* Förra säsongen i detta möte på KC Stadium gjorde Dirk Kuyt sin 100:e ligamatch, den här gången kan han göra sin 200:e i alla turneringar.
* Pepe Reina kommer minst få en ”delad” Golden Glove om han inte släpper in något mål. Petr Cech i Chelsea har också chans på priset och står på exakt samma siffra som spanjoren, de blåa som möter Wigan imorgon. Om Reina håller nollan och Cech släpper in ett mål kommer Reina vinna priset för fjärde gången på totalt fem säsonger som han varit i England, ett imponerande facit.
* Liverpool har inte förlorat en enda match mot Hull av 15 stycken, tolv av dem har slutat i vinst.
* Om Steven Gerrard gör mål kommer det bli hans fjärde mot Hull, flest genom tiderna i klubben. Yossi Benayoun har gjort nio mål denna säsong, samtliga på Anfield. Det senaste bortamålet kom i april 2009 mot Fulham.
* Jamie Carragher kan vid spel göra sin 435:e ligamatch, i så fall kommer han hamna på nionde plats och gå förbi Alan Hansen i den tabellen.
* Liverpool har bara skrapat ihop 20 poäng på bortaplan denna säsong, det är den lägsta siffran av de lagen som ligger i topp 8, förra säsongen fick man ihop 43 poäng på bortaplan.
* En förlust kommer innebär 20 stycken den här säsongen, senast klubben hade så många var 1992-93.
* Inget lag som lyckats möta Liverpool i den sista omgången de sex senaste säsongerna har lyckats vinna. Senast det hände var 2003 när Chelsea vann med 2-1.
* Den största vinsten sett till antal mål gjorda i den sista omgången kom 1990 då John Barnes gjorde hattrick och Liverpool vann med 6-1 mot Coventry.

Övrigt
Matchen startar 17.00 precis som de övriga matcher den här helgen, matchen visas inte på grund av att Canal+ istället väljer att vissa striden om Premier League bucklan, du kan dock se matchen via olika streams. Läs mer om det i vår streamingguide på startsidan. Domartrion består av huvuddomaren Andre Marriner samt hans assisterande Patrick Keane & Adam Watts och till det är Colin Webster.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer