Carra Testimonial mot Everton

Bild till nyheten Carra Testimonial mot Everton
Idag blev det klart med Jamie Carraghers Testimonial match. Matchen blir mellan ett Liverpool XI och Everton XI på Anfield den 4 september.

Efter tio års lång och trogen tjänst i samma klubb har spelare rätt att få en testimonial match, där intäkter går till spelaren.

Jamie Carragher har dock inga planer på att ta några pengar själv, det ska istället gå till välgörenhet.

Matchen kommer att spelas under ett landskampsuppehåll, men alla spelarna i de två klubbarna som inte är iväg med sina respektive länder kommer att deltaga.

Dessutom kommer ett flertal gamla favoriter i Liverpool att åter dra på sig den röda tröjan.

Hittills är det klart med Robbie Fowler, Gary McAllister, Jamie Redknapp, Dietmar Hamann, Steve McManaman, Craig Bellamy, Michael Owen och Stephen Warnock.

Carragher hoppas att Jerzy Dudek och Sami Hyypiä inom kort kan läggas till den listan.

David Moyes har lovat att han kommer att ta ut starkaste möjliga lag och det finns även en chans att Duncan Ferguson också kommer till spel.

Carra har haft rätt till en testimonial match ända sedan 2007, men han ville hellre att matchen skulle äga rum i ett mer lämpligt skede av sin karriär.

Efter månaders planering kan Liverpools vicekapten äntligen avslöja detaljer om arrangemanget, som han hoppas ska föra supportrarna i den fotbollsgalna staden närmare varandra.

"Det har varit på gång nu i fyra eller fem månader och jag har varit tvungen att hålla tyst, men jag är jätteglad att jag nu kan börja prata om det ordentligt. Förhoppningsvis blir det ett trevligt tillfälle, ett som allmänheten på Merseyside ställer sig bakom.

"Varenda penny som vi drar in kommer att gå till välgörenhet och det vore trevligt om stadion var full av familjer, för det är vad den här dagen handlar om. Det är en stor ära att spela för Liverpool och jag vill bara försöka att gå något tillbaka."

Det fanns planer på att köra matchen som en försäsongsmatch och mot utländskt motstånd, men kom fram till att det var viktigare att dra in så mycket pengar som möjligt istället till sin välgörenhet 23 Foundation och därmed var valet av Everton enkelt.

"Everton och David Moyes har varit briljanta från början. När jag fundera på testimonial matchen, så började jag titta på några olika lag och när det vore bäst att spela matchen, men Everton var hela tiden min första idé.

"Om vi hade valt ett utländskt lag, hade de krävt avgifter för att komma och spela plus resekostnader som hade behövts betalas, men det är inte vad den här matchen handlar om. Pengarna vi drar är för staden Liverpool och Merseyside i allmänhet.

"Everton behöver av naturliga skäl bara korsa parken, men de har aldrig varit intresserade av att ta ut några pengar. Alla känner till att jag var Evertoian som barn och jag tyckte att det var lämpligt att de två lagen i mitt liv att spela en match."

Senast lagen möttes i en testimonial var när Bruce Grobbelaar hade sin match 1992 (2-2). Tidigare har även Phil Neal (1985) och Steve Heighway (1981) valt de blå som motstånd.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer