Rafa: Brutna löften tvingar bort mig

Bild till nyheten Rafa: Brutna löften tvingar bort mig
Allt mer talar för Rafael Benitez är på väg att lämna Liverpool efter sex år, inte minst hans egna uttalanden om framtiden.

Säsongens sista ligamatch mot Chelsea på Anfield idag kan bli Benitez sista som Liverpool manager. Rafa anser att löften om transferbudgeten har brutits och ändringar i klubbens ledarstruktur har gjort att hans förutsättningar förändrats och stämmer inte överens med de villkor som han valde att förlänga förra året. Benitez valde att lämna Valencia av liknande orsaker 2004.

"Jag beslutade mig för att förlänga kontraktet eftersom truppen var bra och pengarna kunde finnas där. I slutändan så har saker förändrats. Vi har haft en dålig säsong och förhoppningsvis kommer det att vara annorlunda i framtiden, men i nuläget kan jag inte prata om framtiden eftersom jag inte vet vad som händer.

"Det är inte fråga om pengar. Jag har sagt nej till enorma bud. Jag beslutade mig för att stanna under vissa villkor, som har förändrats.

"Jag lämnade Valencia på grund av att förutsättningarna förändrades."

Eftersom Liverpool FC sedan ett par veckor tillbaka är till salu, är det fortfarande oklart vilka medel Liverpool kommer att ha tillgängliga till att förstärka truppen i sommar. De senaste tre transferfönsterna har Rafa Benitez bara kunnat spendera de pengar som han fått in från spelarförsäljningar. Detta är en situation som måste ändras för att Benitez eller eventuell efterträdare ska kunna göra Liverpool slagkraftigt igen.

Källa: The Times





6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer