Media: Benitez dagar i Liverpool räknade

Bild till nyheten Media: Benitez dagar i Liverpool räknade
Juventus räknar med att Rafa Benitez kommer att skriva på ett fyraårskontrakt de närmaste två veckorna. Brittisk media tror att Rafa försvinner i sommar.

Enligt källor i Turin ska den italienska klubbens advokater föra diskussioner om ett finansiellt paket för att kompensera Benitez att lämna sitt kontrakt med Liverpool.

Benitez uppges vara redo att anta en ny utmaning och få ekonomiska medel att köpa de spelare han önskar, men är samtidigt medveten om att han har rätt till minst £15M i ersättning om han stannar i klubben och får sparken.

Juventus lockar med ett fyraårskontrakt värt £16M, plus ytterligare £5M för att få loss honom från sitt kontrakt med Liverpool.

Dessutom ska Rafa få £60 - 75M varje sommar att handla spelare för och därmed finns inga ekonomiska begränsningar i vägen för att åter göra Juventus till Italiens största klubb.

Rafa Benitez vägrade efter Europa League semifinalen mot Atletico att säga om han kommer att leda Liverpool nästa säsong.

Istället för att som vanligt svara att han vill stanna på Anfield i många år framöver, så svarade Benitez att han vill vinna mot Chelsea och sedan Hull och det är allt.

Rafa upprepade också att han nobbat tidigare erbjudanden från andra klubbar på grund av Liverpool supportrar.

Den spanske managern rapporteras dock ha informerat vänner att lockelsen att lämna Anfield har ökat, samtidigt som sprickan mellan Rafa och Liverpool ska ha ökat den senaste veckan då båda parter blivit frustrerade över hur den andra parten agerat.

Benitez är frustrerad över att inte ha pengar att förstärka laget. Efter att ha hållit en låg profil i media om klubbens ekonomi sista året, har han nu flera gånger gått ut med att klubben behöver minst 4-5 nya toppspelare och att en toppspelare kostar runt £20M.

Samtidigt ska klubben ha kontaktat Real Madrid utan Benitez vetskap för att förhöra sig om möjligheterna att värva Rafael van der Vaart förra veckan.

Liverpool har samtidigt tröttnat på spekulationerna om att Benitez kommer att lämna för Juventus, som pågått i ett halvårs tid.

Juventus förväntas kontakta Liverpool officiellt om chansen till Champions League spel nästa säsong försvinner efter morgondagens match mot Chelsea.

Liverpool kommer enligt media inte att stå ivägen om den italienska storklubben kommer med ett erbjudande.

Juventus sägs också överväga att lägga ett bud på Dirk Kuyt.

Källor: The Times, Daily Mail, The Guardian m.fl.


24 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer