Gerrard berömmer Maxi

Bild till nyheten Gerrard berömmer Maxi
Gerrard berömmer Maxi Rodriguez efter det att argentinaren gjort sitt första mål för Liverpool i 4-0 vinsten mot Burnley.

Våran nummer 17 målade med ett underbart avslut efter en pass från Alberto Aquilani som skar igenom Burnley försvaret, och Gerrard var mer än nöjd med hans insats.

"Maxi är en fantastisk spelare," sa Gerrard.

"Han har bra rörelse och som fotbollspelare är det en fröjd att spela med bra spelare och det är vad Maxi är, han är en fantastisk spelare.

"Han var riktigt pigg och det visade sig i hans insats och han gjorde ett mycket fin mål.

"Han har varit sagolik för oss i de senaste fem eller sex matcherna. Det är synd att han inte får spela i Europa League eftersom han är en så intelligent  spelare och han kan låsa upp försvar."

Vinsten på Turf Moor var Liverpool första bortavinst i Premier League sedan 1-0 sedan på Villa Park i den sista matchen 2009.

"Det var ett tag sedan vi vann på bortaplan men faktum är att vi har inte varit tillräckligt bra på bortaplan vilket har varit en besvikelse denna säsongen," tillägger han.

"Ibland när du inte får dit bollarna på bortaplan och du förlorar din anfallare kan det skada tron och självförtroende så jag tror att det var viktigt att vi fick göra ett par mål och vinna trovärdigt".

Rafael Benitez mannar är nu två poäng bakom Tottenham på fjärdeplatsen med två matcher återstående. Liverpools lagkapten insisterar på att laget kommer fortsätta kämpa och försöka få övertag på sina rivaler.

"Vi har ett par matcher kvar och tanken är att ta fullpoäng och försöka smyga till fjärdeplatsen genom bakdörren," säger han.

"Vi vet att det kommer bli svårt men det är viktigt att ta alla poäng och vem vet vad som händer sen?

"Lagen framför oss kanske tappar greppet. Det var viktigt att vi vann mot Burnley och håller kvar trycket.

"Vi kommer inte att ge upp fjärdeplatsen men det vore dumt av mig att säga att vi kommer att nå den. Det är viktigt att vara realistisk och vi är underdogs i kampen om fjärdeplatsen.

"Jag tror att Liverpool fansen förstår att vi har Everton flåsande i våra nackar och vi vill inte att de ska hamna ovanför oss, det är viktigt att kämpa till slutet."

Källa: Liverpoolfc.tv

 

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer