4-0 vinst borta mot Burnley

Bild till nyheten 4-0 vinst borta mot Burnley

Liverpool vann med 4-0 borta mot Burnley på Turf Moor idag. Steven Gerrard gjorde två av målen och med lite mindre än 15 minuter kvar satte Maxi Rodriguez det tredje målet för de röda. På stopptid gjorde Ryan Babel 4-0 efter ett friläge.

Denna förlust betyder inte bara en förlust för Burnley, det innebär även att de inte spelar i Premier League nästa säsong.

Burnley var det bästa laget i den första halvleken och var närmast ett ledningsmål. Det hade inte varit orättvist med en ledning för hemmalaget. "Clarets" fortsatte även att jobba hårt i den andra halvleken. När ledningsmålet kom började de dock tappa matchen.

Liverpool tog ledningen i den 51:e minuten. Alberto Aquilani passade bollen till Steven Gerrard som dribbla bort en motståndare och sköt utanför straffområdet via en Burnley försvarare och in i mål. Det blev genast tyst på Turf Moor bland supportrarna.

2-0 för Liverpool bara sju minuter efter ledningsmålet. Maxi slog fram bollen till Aquilani som trilla, bollen hamnade hos Gerrard som gjorde sitt andra mål för dagen då han läckert placera bollen i Brian Jensens vänstra hörn.

73 minuten, det blir så gott som klart att Burnley trillar ur, de hade då behövt göra fyra mål för att vinna matchen. En fantastisk passning från Alberto Aquilani, som var inblandad i tre av målen, hamna hos Maxi Rodriguez som sköt in det tredje målet.

På stopptid får Ryan Babel ett friläge efter en fin pass från Lucas. Babel gör det fjärde målet för Liverpool idag.

Fjärde platsen just nu, notera att City ska möta både Tottenham och Aston Villa. Tror du att Liverpool klarar det? Logga in och kommentera på startsidan.

4 Tottenham   35 19  7   9   63-37   64
5 Aston Villa   36  17 13  6   51-35   64
6 Man City     35  17 12  6   69-42   63
7 Liverpool    36  17  8 10   61-33    62

I nästa match gästas Liverpool och Anfield av Atletico Madrid. Den matchen spelas på torsdag och då ska LFC försöka vända på ett 1-0 underläge och ta sig till final av Europa League. På söndag är det toppmatch på Anfield, den sista hemmamatchen för den här säsongen. Chelsea kommer på besök. Du hittar allt om senaste och kommande matcher på Liverpoolfc.nu.