Torres oroad över framtida skadebekymmer

Bild till nyheten Torres oroad över framtida skadebekymmer
Fernando Torres var tvungen att avsluta säsongen 2009-10 tidigare än planerat då han för andra gången på bara några månader var tvungen att operera sitt knä. Torres säger nu att han är orolig över hur det tuffa spelet i Premier League kommer att påverka honom efter karriären.

Spanjoren, som för närvarande har tre år kvar på sitt kontrakt med Liverpool, figurerar i en intervju med skvallerblaskan News of the World där han berättar om oron han känner över de smällar hans kropp får ta emot i Premier League.

I intervjun berättar Torres att han tror att det hårda spelet kan påverka hans liv efter fotbollskarriärens slut och att han beundrar andra stjärnor i ligan som klarat av att spela på en hög nivå under många är.

“Premier League är en så tuff liga och jag har alltid beundrat denna ligan och spelarna som är här.

“Detta är min tredje säsong och jag är fortfarande förbluffad över att se Gerrard, Rooney och Lampard, spelare som har varit här länge, fortfarande spela på en sådan hög nivå och med sån imponerande rytm för den engelska ligan sliter verkligen på en spelare.

“Jag kan bara inte se i vilken fysisk status jag skulle vara i om fem eller sex år om jag fortsatte spela här - det skulle lätt kunna ge mig problem när jag slutade spela. Den fysiska nivån är överlägsen alla andra länder.”

Torres berättar även om sin beundran för Rafael Benitez och menar att spanjoren var den enskilt största anledningen till att han valde att flytta till Liverpool

“Skillnaden mellan honom och mina andra tränare är att när jag var i Atletico så var jag alltid överbeskyddad.

“Här, kräver Rafa massor och jag är tvungen att leva upp till förväntningarna. En del spelare behöver bli bortskämda och andra, som jag, behöver bli pressade hela tiden och ha mer krav på oss.

“Om Rafa inte hade varit här skulle jag aldrig ha kommit. Han har lärt mig massor och han har hjälpt mig att gå förbi mina gränser och att bli en spelare jag är idag.”

News of the World ej är den mest pålitliga källan ska man nog ta citaten med en nypa salt då de på gammalt beprövat manér av kvällstidningar kan vara tagna ur sitt sammanhang.

Källa: News of the World


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer