Huang avslöjar intresse att köpa LFC

Bild till nyheten Huang avslöjar intresse att köpa LFC
Den kinesiske affärsmannen Kenneth Huang har avslöjat att han för samtal om att köpa Liverpool och att Rafa Benitez är en viktig del i hans £500M planer.

Huang är en tidigare mäklare på Wall Street som har en stor portfölj med investeringsintressene i Hong Kong och USA och han leder ett konsortium som vill se Liverpool som segrare i Premier League och Champions League.

Han hävdar att han fått tillgång att studera klubbens ekonomi av Tom Hicks och George Gillett och räknar med en affär inom de närmaste två månaderna.

Huang har redan varit i kontakt med manager Rafa Benitez för att försäkra honom att hans framtid är i Liverpool och inte i Juventus.

"Förhandlingar har ägt rum de senaste månaderna och vi är nu i ett viktigt skede.

"Jag hoppas verkligen att budet blir framgångsrikt. Just nu håller vi på att gå igenom deras böcker och mitt rättsliga team har nära kontakt med deras. Vi har en tuff konkurrent från Mellanöstern, men det kan vara klart i juni."

Huang avslöjar samtidigt att han var intresserad av att köpa klubben redan 2008, men då var priset för klubben orimligt.

"Jag blev först kontaktad om att köpa Liverpool under 2008 när jag var på Formula One Grand Prix i Singapore, men det begärda priset var då 1 miljard US dollars.

"Det var helt orimligt, så jag valde att avstå. Prislappen har sjunkit märkbart och vi samtalar om ett köp igen.

"Jag vill se Liverpool vinna Champions League och Premier League och jag tycker att Benitez är en mycket bra manager."

Benitez agent Manuel Garcia Quilon avslöjade förra veckan att spanjoren pratat med en möjlig kinesisk investerare och att avtalet var beroende av att han stannar på Anfield, vilket stämmer väl överens med ovanstående uppgifter.

Annars skriver de engelska tidningarna flitigt om att Juventus är beredda att göra allt för att locka till sig Benitez till nästa säsong.

Quilon sägs ha träffat representanter för Juventus i Milano för att få till ett avtal, där Benitez ska ha fått fram till 10 maj att acceptera budet. Rafa uppges ha ge Turinklubben en lista med sex personer som han vill ha i tränarstaben, däribland ta med sig Mauricio Pellegrino, Eduardo Macia och Paco De Miguel från Anfield.

Daily Mail skriveratt Juventus president Jean-Claude Blanc kommer att lämna över ett erbjudande till Quilon de närmaste dagarna.

Budet upplever de är så generöst att det ska locka Rafa från de interna och ekonomiska problemen på Anfield.

£15M i baslön över tre år och nästan obegränsat med pengar till spelarköp ska locka Rafa att lämna sitt kontrakt med Liverpool som löper fram till 2014 och som ska vara värt £16M. Satsningen görs för att Juventus åter ska dominera italiensk fotboll.

Juventus intresse för Benitez har varit väl känt i snart sex månader och ryktena om att Rafa kan vara på väg dit vägrar att försvinna. Juventus har haft en svag säsong och kontraktet med nuvarande manager löper ut till sommaren.

Källor: Daily Mail och Mirror

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer