Carra: Måndagsmatch värre än resandet

Bild till nyheten Carra: Måndagsmatch värre än resandet
Jamie Carragher går idag hårt ut mot Premier League för att de äventyrar klubbens förhoppningar om en Europa League titel.

Liverpool har inte spelat en lördagsmatch sedan derbyt mot Everton i februari och i måndags kväll var det match mot West Ham bara tre dagar innan semifinalen.

Lägg till 200 mils resande med olika tåg, buss och en kort flygresa. Carra vill inte skylla på resandet, men är skarpt kritiskt mot att behöva spela 72 timmar innan. Det var tredje gång på kort tid som Liverpool tvingats spela på måndag kväll inför match i Europa League.

"Det värsta för oss var att spela i måndags kväll. Du hör allt om att Premier League vill att engelska klubbar ska lyckas väl i Europa.

"Vi tvingades spela måndag och torsdag. När Inter spelar i Champions League, flyttas deras ligamatcher till fredag kväll. Deras liga gör allt för att hjälpa dem.

"Det var ett skämt att spela i måndags kväll. Det var en betydligt större sak än allt resande, som faktiskt inte var alls så dåligt."

0-1 förlusten innebär att Liverpool för tredje gången i rad har ett underläge att hämta in inför returen på Anfield i Europa League.

"Det kommer att bli tufft på Anfield nu och sättet som de spelar på kontringar kommer att passa dem. Om de gör mål, så tvingas vi göra tre.

"Du måste vara besviken över att släppa in mål så tidigt, men på något sätt kan vi var nöjda med att vi höll det resultatet, det är inte det sämsta utgångsläget som finns.

"Atletico hade tre eller fyra världsspelare i sitt anfall. Du oroar dig hur en match kan komma att gå ibland när motståndarna får ett tidigt mål, men vi klarade oss ok."

Det fanns inte mycket positivt att ta med sig från gårdagens match.

0 - avslut på mål
0 - hörnor
40% - bollinnehav

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer