Inför: Atletico Madrid - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Atletico Madrid - Liverpool
I morgon är det dags för första mötet mellan Atletico Madrid och Liverpool i semifinalen i Europa League. Våra grabbar börjar på bortaplan och är efter mycket om och men på plats nere i Madrid.

I morgon är det dags för den första semifinalen av två i Europa League. Laget är nu på plats nere i Madrid men det har varit en lite skummare resa än vanligt pga att flygtrafiken inte kunnat gå i någon ordning. För att sammanfatta resan lite kort har det sett ut så här.

Första etappen på resan skede med tåg ner till London på tisdagen. Därifrån blev det ett snabbare tåg (Eurostar) ner till Paris eftersom det inte gick att flyga från London heller. I Paris blev det övernattning för laget samt det övriga resesällskapet som bestod av staff och journalister. Nästa morgon fortsatte färden från Paris med tåg till Bordeaux och därifrån lyckades man hitta ett flyg som tog dem resten av vägen ner till Madrid. Det var lite kort om lagets strapatser för att ta sig ner till Spanien. Runt 12-13 tiden idag anlände man till Madrid.

Atletico Madrid är ett lag som Liverpool har haft det ganska tufft mot. Man har mött dem tre gånger på senaste två åren och har två oavgjorda samt en förlust. Visserligen kom förlusten i en av träningsmatcherna inför denna säsong så den räknas egentligen inte. De båda oavgjorda matcherna ägde rum på hösten 2008 i gruppspelet i Champions League, 1-1 slutade båda matcherna och Liverpools mål gjordes av Robbie Keane och Steven Gerrard på en sen straff i hemmamötet.

 

Atletico Madrid

Det spanska laget har gått sämre än vanligt i La Liga denna säsong och verkar vara inne i en svacka. Tre raka förluster har man i ligaspelet och den senaste kom mot Villarreal där man åkte dit med 2-1. Aguero gjorde målet för Atletico och är lagets näst bästa målskytt med sina 11 ligamål. Diego Forlan är den som gjort mest mål i ligan för Atletico denna säsong och han har mäktat med hela 17 fullträffar.

På sin väg mot semifinalen i Europa League började man med att slå ut Galatasaray även om man hade vissa problem. Efter bara 1-1 i hemmamötet lyckades man slå det turkiska laget med 1-2 borta. I nästa omgång mötte man Sporting och fick 0-0 hemma och 2-2 borta vilket innebar att man gick vidare på regeln om bortamål. I kvartsfinalen spelade man mot landskonkurrenten Valencia och började med 2-2 borta. I hemmamötet spelade man 0-0 och gick återigen vidare med fler gjorda mål på bortaplan. Med andra ord verkar även formen i Europa ha varit sviktande.

Något som dock pekar till det spanska lagets fördel är att man har en skadefri trupp och även faktumet att den dåliga formen måste vända någon gång. Lagets kapten, Antonio Lopez säger att man måste släppa fokus på hur det gått i ligaspelet och satsa allt på Europa League. Han påpekar också att inget engelskt lag någonsin vunnit på Vicente Calderon och att få med ett bra resultat kan behövas för returen på Anfield. Sist men inte minst säger Lopez att han inte tror att den annorlunda resan för det engelska laget kommer att påverka något för utgången i matchen.

Saknas i truppen gör Kun Aguero som är avstängd i denna match vilket är ganska bra om man ser på det med Liverpool-ögon. Tiago och Ibra är inte heller med eftersom de inte är registrerade för europaspel.

Truppen: De Gea, Asenjo, Valera, Lopéz, Juanito, Ujfalusi, Alvaro, Dominguez, Perea, Cabrera, Camacho, Garcia, Jurado, Assuncao, Salvio, Reyes, Simao, Pérez, Forlan, Borja

Tänkbar startelva enligt skribenten: De Gea, Ujfalusi, Perea, Dominguez, Lopéz, Garcia, Assuncao, Reyes, Jurado, Simao, Forlan

 

Liverpool

De röda har spelat ganska bra i Europa League nu på vårkanten och har egentligen inte haft några större problem att ta sig vidare även om bortaresultaten varit lite dåliga mot bland annat Lille och Benfica. Senaste matchen laget spelade var i måndags och man vann mot West Ham hemma på Anfield med 3-0. Detta utan Torres som verkar vara borta för resten av säsongen nu. Lagets unga anfallare Ngog satte 2-0 målet vilket kan ha ingett mer självförtroende i honom.

Benitez blev intervjuad på tåget till Bordeaux tidigare idag och sa att man skulle försöka genomföra ett normalt träningspass vid ankomsten till Madrid under onsdagen och sen ha vilodag i morgon under matchdagen. Han var även nöjd med hur de som organiserat resan lyckats fixa allt så bra och det medicinska teamet gör allt för att ge spelarna det de behöver. Torres kommer inte att befinna sig på Calderon på torsdagen eftersom han är på en klinik och återhämtar sig efter knäoperationen i Madrid.

Utöver Torres skada är även Emiliano Insua, Martin Skrtel och Martin Kelly på sjukstugan så det är framförallt backar som saknas i truppen. Maxi Rodriguez som köptes just från Atletico i januarifönstret är sk cup-tied och är inte heller med i laget. Ingen officiell trupp för de röda har presenterats ännu vilket gör att vi går direkt in på en tänkbar startelva.

Jag tror att Benitez vill säkra defensivt i första mötet för att få med sig ett okej resultat till returen på Anfield så någon offensiv elva lär vi inte få se.

Tänkbar startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Lucas, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Babel, Ngog

Hur tror du vi startar och hur tror du matchen slutar? Dela gärna med er av era synpunkter i kommentarerna.

Övrigt: Matchen spelas på Vicente Calderon som tar emot 54 851 personer på läktarna. Domaren är fransman och heter Laurent Duhamel. Matchen visas i TV4 Sport klockan 21:05, torsdag 21/4.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer