Förlust i mini-derbyt för reserverna

Bild till nyheten Förlust i mini-derbyt för reserverna
Liverpools reservlag gick i går kväll på fjärde raka förlusten. Mini-derbyt hemma på Prenton Park mot Everton slutade 0-1 efter avgörande på övertid av Jose Baxter.

John McMahons manskap var obesegrade efter premiärförlusten i augusti, men tätt spelande och utlånade spelare har inneburit fyra raka förluster de senaste två veckorna (2-3 Wigan, 0-1 Manchester United, 1-3 Burnley och 0-1 Everton).

Viktiga kuggar som Jay Spearing, Stephen Darby och Robbie Threlfall har försvunnit ur laget för att få förstalagserfarenhet i divisionerna under Premier League och saknaden har varit märkbar.

Drömmarna om att vinna Barclays Premier Reserve League North är därmed över. Efter säsongens sämsta insats på Turf Moor i fredags, så valde McMahon att göra flera ändringar.

In kom 17-årige tjeckiske debutanten Jakub Sokolik (bilden), John Flanagan, Nicolaj Kohlert och Lauri Dalla Valle.

Första halvleken var jämn, där inget av lagen lyckades behålla bollinnehavet särskilt länge och med få målchanser. Evertons Jose Baxter tvingade Martin till en skaplig räddning efter 27 minuters spel.

Sex minuter efter halvtidsvilan spelade danske Kohlert fram argentinaren Gerardo Bruna, som fick iväg ett lågt skott som Turner lyckades rädda med en benparad. Här borde det ha blivit 1-0.

David Amoo skapade gästerna en hel del oro i andra halvlek och han utmärkte sig inte minst med en härlig löpning från mittlinjen efter 68 minuter, där avslutet gick tätt över.

Med åtta minuter kvar skapade han panik i Evertons försvar än en gång och hans låga boll hittade Kohlert, men skottet räddades briljant av Turner.

Hemmalaget pressade på för ett segermål och Bruna hade en farlig frispark tätt över precis utanför straffområdet.

På övertid klippte istället gästernas Baxter till med ett volleyskott, som gick via undersidan av ribban och studsade över mållinjen. David Martin chanslös.