Inför: Liverpool - West Ham

Bild till nyheten Inför: Liverpool - West Ham

Ett Liverpool som även om det ser svårt ut, jagar fjärdeplatsen av Premier League, gästas imorgon av ett West Ham som denna säsong fått det tufft och nu kämpar om varje poäng för att inte dras ner i bottenstriden allt för mycket.

London-laget har tre poäng ned till Hull och nedflyttningsplats. Tränare Gianfranco Zola ska nu försöka skrälla på Anfield och ta viktiga poäng från ett Liverpool som inte lär starta med Fernando Torres om man ska tro alla nyheter i veckan.

Förra mötet mellan de båda lagen den här säsongen på Upton Park slutade med en Liverpool seger med 3-2, hemmalaget West Ham tog bland annat ledningen två gånger och Fernando Torres gjorde två av målen. Mötet på Anfield förra säsongen slutade oavgjort, 0-0.

Liverpool är endast två mål från att ha gjort 100 stycken på Hammers, kommer det imorgon? Det återstår att se.

På Anfield: Liverpool 35 vinster, West Ham 3 vinster, 14 oavgjorda.
Hemma/borta: Liverpool 55 vinster, West Ham 21 vinster, 29 oavgjorda.

Liverpool
Inför morgondagens match intervjuades Rafael Benitez av journalister, nedan kan du läsa lite av det som spanjoren svarade på.

Om Fernando Torres skada: "När jag pratade med honom tidigare så berättade han om att han funderade över West Ham och resten av matcherna. Men han måste träffa specialisten för att få ett utlåtande. Specialisten gjorde operationen så han känner väl till hans knä. Att spela mot West Ham, för ögonblicket, kommer att bli svårt men han jobbar på och mår bra."

Överpresterade truppen förra säsongen när laget slutade på en andraplats i Premier League?: "Vi har pratat om det med spelarna. Det var en mycket, mycket bra säsong men jag säger alltid samma sak – Premier League är Premier League och skillnaden i pengar är så stor att om man vill hålla sig på den här nivån ett tag måste man göra nästan allt perfekt. Det är inte lätt när man pressar på hela tiden eftersom man ibland inte kan låta spelarna jobba så hårt eller på den nivån de var förra året."

Fernando Torres skulle verkligen behövts i den förra matchen mot Fulham där Liverpool skapade många bra målchanser men inte lyckades göra mål, om Torres inte spelar imorgon så får vi hoppas att andra spelare kan göra målen.

Spanjoren ska undersökas av specialisten ännu en gång, men på grund av vulkanaskan som satt stop för honom och större delar av Europa blev det inte aktuellt inför denna match.

Annars har veckans snack i Liverpool lägret mest handlat om den nya ordföranden Martin Broughton och att de amerikanska ägarna lagt ut Liverpool till försäljning, inte en dag försent. Läs mer om de övriga nyheterna och ägarfrågan i våra artiklar på startsidan.

På skadelistan är fortfarande Emiliano Insua borta från spel och lär inte spela denna match, vilken troligtvis kommer betyda att Benitez väljer att starta med en backlinje (från höger); Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger. Övriga spelare som är skadade är Fabio Aurelio, Martin Skrtel och Martin Kelly.

Trupp enligt PremierLeague.com: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Kyrgiakos, Lucas, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Rodriguez, Torres, Babel, Ngog, Benayoun, Cavalieri, Degen, El Zhar.

Trolig startelva enligt skribenten: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Lucas, Mascherano, Rodriguez, Gerrard, Babel, N’Gog.

Vilket lag tror du att Rafael Benitez väljer att starta med? Logga in, kommentera och dela med dig av dina åsikter.


West Ham
Hammers har inte haft det lätt i årets upplaga av Premier League, laget har präglats av skador och spelat sämre än vad de brukar, vilket även tabellen visar. West Ham som brukar kunna vara bland topp 10 minst ligger nu tre poäng ned till nedflyttningsplats.

På 34 omgångar av 38 har West Ham skrapat ihop 31 poäng, med sju vinster, tio oavgjorda och sjutton förluster, vilket gör att de hamnar på en 17:e plats och med en målskillnad på 41-57.

Inför matchen har West Hams tränare Gianfranco Zola talat om hans anfallare, han säger följande: "Vi har många möjligheter på topp, alla dessa anfallare är tillbaka igen, nu även Mido. Det ger mig många valmöjligheter på anfallssidan, vilket alltid är bra för en manager. Ilan är en anfallare som gjort det bra, jag är väldigt imponerad över honom. Killen har väntat på sin chans, och nu tar han vara på möjligheten. Han kommer starta matchen på måndag", säger Zola.

West Hams mittfältare och lagkapten Scott Parker är avstängd. Kieron Dyer och James Tomkins är skadade och missar matchen, det är även Zavon Hines. Luis Boa Morte spelade för reservlaget i veckan men kommer med högsta sannolikhet inte även att spela i denna match.

Senaste sex matcher:
West Ham – Sunderland 1-0
Everton – West Ham 2-2
West Ham – Stoke 0-1
West Ham – Wolverhampton 1-3
Arsenal – West Ham 2-0
Chelsea – West Ham 4-1

Trupp enligt PremierLeague.com: Inte kommit ännu, håll utkik.

Trolig startelva enligt skribenten: Green, Faubert, Upson, Da Costa, Spector, Stanislas, Behrami, Noble, Kovac, Ilan, Cole.

Spelare att se upp för: Carlton Cole, nio ligamål denna säsong, en spelare som kan ta plats i Fabio Capellos engelska VM-trupp inför turneringen i Sydafrika senare i sommar. Alessandro Diamanti, en fantastisk spelare som kan göra mycket med bollen, fantastiskt skott och har gjort mål på många straffar för Hammers denna säsong, sju ligamål hittills.

Statistik
* Liverpool är två mål från att ha gjort 100 stycken på West Ham.
* Reds har hållit nollan i de 12 senaste mötena av 15.
* En vinst innebär att Liverpool kommer få deras fjärde ”ligadubbel” med vinst både hemma & borta på sex säsonger.
* I de senaste 44 matcherna, hemma och borta har Liverpool bara förlorat fem gånger.
* Yossi Benayoun spelade 72 matcher för West Ham under sina två säsonger och medverkade bland annat i FA Cup finalen mot Liverpool i Cardiff 2006.
* Javier Mascherano gjorde bara tre matcher från start under sina fem månader i klubben, 2006-07.
* Jamie Carragher gjorde sin första ligamatch av just nu 431 stycken mot West Ham som inhoppare i januari 1997.
* Dirk Kuyt gjorde sin debut mot Hammers i augusti 2006, en match som Liverpool vann med 2-1 efter att Daniel Agger gjort sitt första mål i den röda tröjan.
* Fernando Torres blev den första Liverpool spelaren att göra hattrick mot West Ham i 4-0 vinsten 2008.
* Bortalaget i morgondagens match har gjort 15 mål på bortaplan denna säsong, ett mål mer än Liverpool. Dessutom har nio olika spelare nätat.
* Liverpool största vinst mot West Ham kom i april 1984 när de vann med 6-0. West Ham vann senast mot Liverpool på Anfield i ligan i september 1963.
* Gianfranco Zola är den 12:e tränaren i Hammers historia, under sin period har han vunnit 19 matcher, spelat oavgjort i 19 och förlorat 30 stycken.
* West Ham har gjort sex mål i de senaste 25 mötena mot Liverpool på Anfield.

Övrigt

Matchen startar 21.00 och visas på Canal+ Sport 1, kommentator är Jonas Dahlquist. För dig som inte har Canal +, kan se matchen via olika streams. Läs mer om det i vår streamingguide på startsidan. Domartrion består av huvuddomaren Peter Walton samt hans assisterande Peter Kirkup & Adam Watts  och till det är Phil Dowd fjärdedomare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer