Liverpool FC till salu

Bild till nyheten Liverpool FC till salu
Liverpool Football Club bekräftar idag att Martin Broughton har anställts som ny ordförande i klubben. Broughton kommer att sköta säljprocessen av klubben.

Tom Hicks och George Gillett är nu redo att sälja sina andelar i Liverpool Football Club.

Flera intressenter har hört av sig och klubben har anlitat Barclays Capital för rådgivning i försäljningsprocessen. Klubben skriver att man har fullt stöd från sina nuvarande bankirer.

Som vi tidigare berättat om så är Martin Broughton för närvarande ordförande för British Airways PLC. Han kommer att arbeta tillsammans med klubbens nuvarande team som är VD Christian Purslow, kommersielle direktören Ian Ayre och finansansvarige Philip Nash.

Det är det här teamet som kommer att ha hand om den dagliga driften av klubben och som har hjälpt till att förbättra klubbens inkomster sedan 2007.

Klubbens intänkter har ökat med 55 procent, de kommersiella intäkterna med 83 procent och klubbens verksamhet med 60 procent (innan köp och försäljning av spelare mm).

Man meddelar också att man kommer att fortsätta att arbeta vidare med de långt gångna planerna för en ny, stor och modern stadion.

Tom Hicks och George Gillett bekräftar att en försäljning kommer att äga rum: "Att äga Liverpool Football Club under de här senaste tre åren har varit en givande och spännande erfarenhet för oss och våra familjer. Efter att ha fått klubben att växa så här långt, så har vi nu tillsammans beslutat oss för att sälja klubben till ägare som kan ta den genom nästa nivå av tillväxt och utveckling.

"Vi är jättenöjda över att Martin Broughton har valt att tacka ja till positionen som ordförande, där han kommer att arbeta tillsammans med klubbens redan utmärkta team. Martin är en förnäm affärsledare med utmärkt omdöme och med ett stort rykte. Han är en genuin fotbollssupporter och kommer att ha hand om försäljningsprocessen till klubben och supportrarnas bästa intresse."

Martin Broughton själv säger: "Jag är spänd och hendrar över att ta upp den här positionen. Liverpool är en storklubb med en fantastisk historia. Jag kommer att ha hand om försäljningsprocessen på rätt sätt, som gynnar klubben och dess supportrar. Liverpool är en av världens största klubbar och mitt mål är att försöka försäkra att vi hittar nya ägare som har möjlighet att bygga på klubbens förbättrade ekonomiska insatser för att hjälpa till att leverera sportsliga framgångar."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer