RBS ger Liverpool en deadline

Bild till nyheten RBS ger Liverpool en deadline
LFCs Amerikanska ägare får en sex månader deadline sen ska klubben vara såld.

The Royal Bank of Scotland förväntas att förlänga Liverpools enastående lån för att minska pressen på ägarna Tom Hicks och George Gillett, allt för att försöka undvika en förhastad försäljning.

För att linda den ekonomiska bördan som ligger på de Amerikanska ägarna, vill man köpa dem värdefull tid att hitta en köpare. Men detta är inget som kommer att tillfredsställa fansen som vill ha bort dem.

Liverpool har enastående lån på £237m och deras långivare, Royal Bank of Scotland (RBS) och den Amerikanska banken Wachovia har krävt en £100m avbetalning i Juli.

Men the ECHO vet att saker är i rörelse hos RBS, genom att förlänga tidsgränsen med sex månader vill man ge klubben mer tid att hitta nya investerare.

Helgens rapporter hävdar att Premier League sponsorn Barclays Bank, planerar att göra en överraskande investering och bereda ett förnyat ekonomiskt paket som skulle ersätta klubbens nuvarande långivare och eventuellt leda till en försäljning av Anfield klubben.

Detta är inte fastställt.

Men denna veckan ska Amerikanerna officiellt bekräfta att klubben är till salu och att de hellre vill sälja än behålla sina andelar.

Klubben har fastställt att Barclays Capitals ska leda sökandet efter en ny investerare som vill köpa verksamheten och finansiera den tilltänkta nya stadion, Stanley Park.


Källa: Liverpool ECHO

 

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer