Benitez: Vi behöver tre toppspelare

Bild till nyheten Benitez: Vi behöver tre toppspelare
Rafa Benitez kräver £60M att kunna handla för i sommar, samtidigt som han hävdar att det kan bli nödvändigt att sälja spelare om klubben inte får in nya pengar.

Benitez tog över ansvaret för klubbens akadami förra sommaren och han anser att akademin missköts under lång tid vilket gjort att hans trupp saknar kvalitet.

Managern hävdar även att han tvingades sälja spelare som Peter Crouch eftersom de kunde tjäna betydligt större pengar på andra håll.

Samtidigt erkänner han att misstag har begåtts på transfermarknaden. Förhållandet med chefscouten Eduardo Macia har försämrats, där Macia får skulden för de misslyckade värvningarna av Andrea Dossena och Alberto Aquilani (bilden).

Hans egen framtid i klubben är osäker, även om han har kontrakt fram till 2014. Rafa har under än längre tid valt att ligga lågt och inte kritisera ägare eller brist på pengar på transfermarknaden.

Efter att Jamie Carragher och Fernando Torres gått ut i media och uttalat sig om att Liverpool behöver upp till sex nya spelare, har Rafa Benitez valt att ge sin syn på situationen.

"Vi vill behålla kärnan av laget. Det beror på investerarna. Ibland blir du tvungen att klara dig och sälja två eller tre spelare som inte spelar så mycket matcher.

"Jag anser att vi kan bli bättre, men det beror på om vi kan lyckas göra de rätta värvningarna och det är alltid enklare att värva fler spelare med mer pengar.

"Om du analyserar vad Fernando Torres och Jamie Carragher har sagt, så pratar de om att vi behöver fyra eller fem spelare.

"Kostnaden för toppspelare ligger runt £20M. Jag anser att vi behöver tre.

"Det är inte lätt för oss att kämpa om spelare. Vi måste göra nästan allting perfekt.

"Titta på andra lag, de har gott om spelare värda £20M som inte spelar, men de klarar sig tack vare truppen.

"Förra året försökte vi behålla spelare och förlänga kontrakt i tillägg till att värva några spelare. Det beror på vilka pengar som finns tillgängliga, men nyckeln när du inte har så mycket pengar är att inte göra misstag.

"Ibland handlar du in någon som behöver tid att anpassa sig eller har problem - som vi hade med Alberto Aquilani och hans ankel i år - så det går inte att garantera något.

"Folk kan prata om den eller den spelaren, men det gäller att de smälter in för om du inte har £60M varje år så är du tvungen att sälja."

Benitez har fått kritik för att han låtit spelare som Xabi Alonso, Sami Hyypiä och Peter Crouch lämna klubben.

"Jag lyssnade på en del fans och de undrade varför sålde du denna spelaren.

"Jag berättade att vi sålde en lång anfallare - jag kommer inte berätta hans namn, du kan gissa - men hans lön var dubbelt så hög i det andra laget som här. Om de inte spelar regelbundet här och erbjuds dubbelt så hög lön på annat håll så börjar de fundera på om de ska lämna.

"Förhoppningsvis kommer vi att få fram fler spelare från ungdomssystemet och från reserverna i framtiden.

"Det här är första året som vi haft kontroll över akademin. Vi har inte producerat någon spelare de senaste 13 åren, så det var ett stort problem."

Källa: News of the World


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer