Barclays går in och räddar Liverpool?

Bild till nyheten Barclays går in och räddar Liverpool?
Barclays uppges vara redo att gå in och stödja Liverpool FC med ett lån på £300M, som ska leda till att klubben säljs. Martin Broughton på väg att bli ny ordförande.

Barclays, som är huvudsponsor till Premier League, kan redan nu helgen komma att slutföra en affär innebär att banken löser skulderna till Royal Bank of Scotland, ger Rafa Benitez pengar på transfermarknaden och installerar Martin Broughton från British Airways som ny ordförande. Allt i ett led för att sälja klubben. Barclays Capital har anlitats för att hitta en köpare.

Liverpool är i stort behov av pengar, då Royal Bank of Scotland kräver tillbaka £100M av de £237M som klubben är skyldig senast i juli.

Tom Hicks och George Gillett har inte lyckats få in någon minoritetsägare som går in med pengar och Rhone Groups bud på £110M för 40 procent av klubben fick tidigare i veckan nobben.

Rafa Benitez har vid ett flertal tillfällen senaste veckorna uttalat sig om att klubben behöver pengar för att kunna konkurrera med Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City och Tottenham.

Protester mot ägarna genomförs regelbundet och budskapet är enkelt och tydligt. Tom och George ska bort från klubben.

En rådgivare som är involverad i Barclays affären berättar:"Klubbens finanser blir bättre. Den behöver bara få utrymme att andas innan den säljs."

Hicks och Gillett ska ha kommit överens om att anställa Broughton som klubbens nye ordförande.

Källor till banken uttalade sig igår kväll att Broughton fått jobbet att ta klubben igenom omfinansieringen, lösa sprickan mellan Hicks och Gillett, samt att tillsammans med Barclays Capital hitta en ny ägare.

Ägarna ska vara redo att sälja hela klubben eller delar av den, avgörande är att man får det högsta priset per aktie och en auktion nämns som ett alternativ.

Barclays vill först återställa lite ordning i klubben och samtidigt höja klubbens värde.

"Broughton är den sortens affärsman som kan få in den standarden på köpare som Liverpool förtjänar."

Källa: The Times

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer